7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiIvermectina, vaccinul și alte quelque chose-uri

Ivermectina, vaccinul și alte quelque chose-uri

Într-un climat de neîncredere în valori, instituții și oficiali ai statului, bulele cu tratamente miraculoase sapă galerii adânci în rețelele sociale.

Dacă puterea ar fi lucrat cu marii psihologi ai neamului nu s-ar fi ajuns aici. Într-o etapă în care programul de vaccinare se dezvoltă într-un ritm alert, neîncrederea în eficiența vaccinului e invers proporțională.

Românii caută cu disperare Ivermectina, antiparazitarul de tratat râia la câini. Deși medicii veterinari spun că produsul din farmaciile lor nu sunt compatibile omului, isteria a cuprins România.  

Poate că există oarecare vinovați pentru situația cognitivă a națiunii. Eurocrații sunt făcuți azi praf de jurnaliștii de la The Economist.

Din cauza lipsei lor de experiență de negociere, în România se va întârzia imunizarea.

Produs profilactic sau un nou gheșeft?

Incredibil cum oameni educați sunt sceptici la eficiența vaccinului pe bază de ARN mesager, dar au încredere într-un produs netestat.

Ivermectina s-a dovedit eficientă, spun epidemiologii de marcă ai națiunii, doar în primele zile ale infecției cu coronavirus, în dozele recomandate de medici.

Niciun studiu de pe mapamond nu a demonstrat eficiența profilactică a acestui antibiotic antihelmintic. Adică, administrarea sa regulată pentru prevenția infecției cu SARS-CoV-2.

Pe la televiziuni se plimbă figuri noi, scoase ca din jobenul magicianului. Pentru a fi mai convingători, strategii din umbra ai promovării Ivermectinei au ales un vector de comunicare, bistosz, din SUA, pentru că nu-i  așa, tot ce vine din America e validat.

Păi dacă citim recomandările Institutului Național de Sănătate din SUA, publicate acum o săptămână pe site-ul Covid19treatmentguidelines.nih.gov, al organizației amintite, vom afla – scrie negru pe alb – că “Ivermectina este un medicament antiparazitar, aprobat de Food and Drug Administration (FDA), pentru tratamentul Onchocerciazei (infecția ochiului cu un parazit din apropierea râurilor, care poate duce la orbire) și a trichinelozei (infecție parazitară, contractată de om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic care conține larvele infestante a unui nematod)”.

 

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

“Ivermectina nu este aprobată de FDA pentru tratarea infecțiilor virale,” se spune în clar pe pagina oficială a instituției de gestionare a crizelor medicale din SUA.
Medicul Ion Alexie, apărut din neant pe tv-urile românești nu spune două lucruri: mai întâi ce relație contractuală are cu Terapia, firmă care se pregătește să producă Ivermectina în țara noastră și – ca o subsecventă – de ce nu scoate niciun cuvânt despre aprobarea compusului semisintetic doar pentru studiile clinice?
Vorbind într-o seară cu celebrul medic timișorean, Virgil Musta, omul care ar trebui pus să participe la colocvii online, nu numai pe subgrupuri cum o face acum (are și 500 de participanți pe zi), mi-a explicat că doar Remdesivir, azitromicină și un medicament HART, Lopinavir, apar în schemele de tratament acceptate de forurile epidemiologice ale lumii.
Sigur că mai sunt eficiente terapiile cu plasmă convalescentă, anticorpi nucleotidici, produsele de întărire a sistemului imunitar. Dar anul acesta, conform aprecierilor sale, nu va apărea o schemă de tratament agreată de organismele mondiale.

Păi și atunci, ce-i de făcut?

În loc să căutăm căile ocolite, nu e mai simplu să alegem direct ținta? Vaccinul pe bază de ARN mesenger? În jurul vaccinului românesc nu s-a creat nicio presiune publică, ciudat nu?

E de neînțeles faptul că oameni cu scaun la cap, cum se mai zice printre bătrânii noștri, nu au încredere în vaccinurile aflate acum pe piață, fiindu-le teamă de efectele adverse apărute pe termen lung, și se duc după fenta de PR a Terapiei din Cluj, care desfășoară la ore de vârf și de maximă audiență, vorba lui Băcanu, un teasing în vederea creării unei presiuni publice pe Agenția Națională a Medicamentului pentru validarea sa.
Dacă viața bate filmul e pentru că iraționalul e mai puternic decât raționalul.

Vocile lumii:

Șeful Blackrock: “Cum Covid-ul poate ajuta la salvarea planetei”

 

Este greu de prevăzut cum se poate ieși financiar dintr-o pandemie atât de devastatoare.

Totuși, Larry Fink, cel mai mare broker din lume, a cărui firmă Blackrock administrează aproape 9 trilioane de dolari, recomandă plasarea banilor în companiile cu profiluri de mediu, sociale și de guvernanță corporativă.

Compoziția vaccinului nu e explicată suficient

Poate că și oficialii statului român au o vină. Nu explică, pe limbaj comun, în ce constă mecanismul de compunere genetică a vaccinurilor pe bază de ARN. Faptul că producătorii nu-și asumă eventualele efecte secundare, punând în cârca statelor eventualele procese, are darul de a stârni și mai mult ilaritatea.
Cât despre o mână criminală care a introdus în compoziția vaccinului molecule pentru suprimarea vieții sau debilizarea organică la anumite vârste e de-o aiureală ca și proteza de dinți la câini. O multitudine de șefi de stat, care au în subordinea lor serviciile secrete, s-au vaccinat. Sigur că oamenii se poartă ca Toma Necredinciosu’ e pentru că politicienii și-au pierdut cota de încredere. Oficialii din instituțiile de sănătate publică nu au credibilitate, în condițiile de acuze privind satisfacerea intereselor Big Pharma.

Doctorul minune sau minunea de medicament

Apariția și dispariția de pe televiziuni a unui medic din SUA e secundară. Ce e important e ca virusului rebel să i se găsească mai rapid antidotul.
O singură certitudine avem: teama stârnește subconștientul și excită centrul răspunzător de acțiunea: mușcă și fugi.
Ilogica mentalului colectiv, gândirea că în spatele vaccinului se află Oculta Mondială, apetența pentru tratamente miraculoase, promovate de noii vraci tocmiți de companiile farmaceutice nu poate fi anulată fără puternica forță a adevărului.
Ca unul care nu sunt vânător de like-uri dezbat temerile societății și încerc să înțeleg lumea, așa cum e. Frica a fost sădită demult în oameni, pentru a fi mai ușor manipulați.

Acțiunile toxice ale imbecilității

Lecturez zilnic presa de specialitate a lumii. Deschid ferestrele de dimineață, nu numai pentru a intra aerul curat, dar și pe cele ale calculatorului pentru a citi ce mai zic prestigioasele publicații ale lumii.
Niciunde nu scrie că psihoza colectivă poate fi vindecată.
Cu cât citesc mai mult, cu atât mă îndepărtez de certitudini. Învățat să prind quelque chose-urile, în esențele lor tari, știu să fac diferența dintre un advertorial (un articol scris la comandă) și o analiză de sinteză.
Dumnezeu nu ne-a făcut proști, cum bine spunea Nicolae Steinhardt. Suntem înzestrați nu numai cu simțuri, dar și cu rațiune.
Să fim vigilenți la acțiunile toxice ale imbecilității!
 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă