21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiJoaca de-a analiza plagiatelor

Joaca de-a analiza plagiatelor

Mulți politicieni ne-au spus că acest lucru nu se întâmplă, CNATDCU fiind un organism independent, dar realitatea ne prezintă o cu totul altă situație.

Cel mai bun exemplu, ce arată modul în care membrii acestui consiliu sunt legați la mâini este cel al tezei de doctorat susținută de Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

De săptămâni bune, Comisia de Etică a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a emis un raport ce prezintă argumente că teza de doctorat susținută de Despescu la respectiva instituție de învățămt superior reprezintă un plagiat.

De atunci, CNATDCU nu s-a pronunțat, nici măcar nu a obținut lucrarea de la Academia de Poliție.

Culmea coincidenței, exact când este așteptat un răspuns al Consiliului, legat de plagiatul lui Despescu, colega de guvernare a acestuia, ministrul Educației, Monica Anisie, a gândit că este un moment propice pentru regândirea structurii CNATDCU.

Cu alte cuvinte, activitatea Consiliului este “în copac”, în așteptarea unui Ordin al ministrului Educației.

Cum era și de așteptat, Monica Anisie are lucruri mai importante de rezolvat în acestă perioadă, astfel încât, plagiatul lui Despescu poate să mai aștepte.

Am fi acceptat că pregătirea noului an școlar este, în acest moment, un aspect mai important decât teza lui Despescu, dar se constată o lipsă de preocupare a ministrului Educației și legată de acest aspect.

Singurul lucru care pare să o preocupe, în acest moment, pe Monica Anisie este campania electorală pentru alegerile locale.

În acest context, evident că importanța protejării lui Bogdan Despescu a trecut la nivelul următor.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă