10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiLa Bac se mai trage o dată

La Bac se mai trage o dată

În rândul profesorilor, dorința de a participa la asistență și mai ales la corectură este mai redusă față de prima sesiune, în care, actualul ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie, a avut oricum emoții că nu va reuși să strângă o echipă suficient de mare.

De această dată însă, doamna ministru nu mai are emoții legate de organizarea Bacalaureatului, fiind preocupată de campania pentru alegerile locale, examenul urmând să curgă de la sine.

La fel ca în anii precedenți, și actualul ministru al Educației a folosit aceeași modalitate de a-i determina pe mulți dintre profesori să participe și la a doua sesiune a examenului: nu a achitat banii pentru participarea la prima sesiune, urmând să livreze la pachet suma aferentă ambelor.

Față de prima sesiune, este mult mai multă liniște, de această dată, chiar și directorii de școli afiliați PSD, au devenit simpatizanți ai liberalilor, evident, nu gratis.

Campania electorală pentru locale își face simțită prezența.

Din informațiile venite din zona ministerului de resort, au fost comandate, de la nivelul partidului aflat la guvernare, subiecte “mai accesibile”.

Aceasta, în condițiile în care, mulți specialiști în Învățământ au considerat și subiectele de la prima sesiune drept ridicol de ușoare.

Cu toate acestea, rata de promovare a examenului nu a fost una spectaculoasă.

Acum însă, doamna ministru are un acord nesemnat cu conducerile universităților, pentru un număr record de studenți, urmând, pentru foarte multe facultăți, a doua sesiune de admitere, ca și în prima, mai prietenoasă cu candidații.

Probabail din acest motiv, rectorii universităților nu vociferează legat de amânarea majorării salariaților din sistem.

Guvernanții le dau peste degete și sindicaliștilor din învățământul preuniversitar, invocând că nu au fost trimise în șomaj tehnic cadrele didactice și că ar fi bine ca lucrurile să rămână pe aceeași linie.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă