16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiLegenda tabletelor digitale de la Guvernul Ludovic Orban

Legenda tabletelor digitale de la Guvernul Ludovic Orban

Puțini au fost însă cei care au apucat să vadă aceste tablete, de la debutul pandemiei COVID-19 în România, care a condus la suspendarea învățământului față în față, și până la încheierea primului semestru al anului școlar 2020 – 2021.

Pare un basm trist, dar, din nefericire, este doar o prezentare a realității.

Ne amintim că Executivul Ludovic Orban promitea 500.000 de tablete, anul trecut, pentru elevii care provin din medii defavorizate și care nu au acces la cursurile de predare online.

Societatea civilă spunea, și la acea dată, că ar fi necesare cel puțin 800.000 de dispozitive dgigitale conectate la internet, pentru școlarii din medii defavorizate.

Până la urmă, fostul guvern a stabilit că și 500.000 sunt prea multe și a redus numărul dispozitivelor care ar fi trebuit distribuite elevilor până la debutul anului școlar în curs la 250.000.

Nici acestea nu au putut fi însă achiziționate la timp.

Pe final de mandat, fostul ministru Monica Anisie anunța un nou termen până la care să fie livrate dispozitivele elevilor, sfârșitul anului calendaristic 2020.

Iată, ne aflăm la jumătatea lunii ianuarie a anului 2021 și tot nu au ajuns toate tabletele.

La sfârșitul anului precedent au fost livrate în școli 235.000.

Un important operator de telefonie mobilă anunța zilele acestea că a livrat ultima tranșă de tablete.

Evident că va mai dura până când acestea vor ajunge la elevi.

În mod cert se va invoca faptul că elevii s-au aflat în vacanță.

Guvernul Florin Cîțu ar trebui să ia rapid măsuri pentru a asigura mai multe dispozitive digitale pentru elevi, în caz contrar, școla românească riscă să nu mai iasă din “vacanța” în care a fost trimisă de Executivul Ludovic Orban.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă