Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mai catolici decât Papa cu mască

Laurențiu Mușoiu 16.06.2020 - 11:00
Laurențiu Mușoiu

Pandemia de coronavirus, riscul de infectare și poate măsurile stricte de prevenire a creșterii numărului de cazuri impuse la Evaluarea Națională au determinat o prezență mai mică la actuala ediție a examenului, comparativ cu anii precedenți.

Share

Oricum locuri în licee și în școlile profesionale sunt suficiente pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a.

Astfel, în cele mai multe cazuri, candidații care știau că nu sunt pregătiți și nu au pretenții să fie admiși la un liceu de top au ales să nu se expună niciunui risc.

În mare măsură, acest examen a ajuns important doar pentru elevii silitori, care vor să-și continue studiile la un liceu bun, aspirând pe viitor și la cursuri universitare.

Evident, mulți dintre elevii silitori sunt și cei mai emotivi, iar în acest an au o grijă în plus.

Ne punem întrebarea dacă obligativitatea purtării măștilor sanitare pe întreaga durată a examenului era esențială?

Emoțiile pot implica și ușoare dificultăți respiratorii și dacă la aceasta mai adăugăm și o mască...

Să nu uităm și de vârstele candidaților de Evaluarea Națională.

Cu siguranță erau șanse la fel de reduse de infectare și dacă masca era purtată de elevi doar până când ajung în bancă, eventual până după ce le-au fost înmânate subiectele, și după ce au terminat de scris și urmează să părăsească sala.

La fel putem vorbi și despre condiții dificile și pentru profesorii corectori.

Pentru cei care sunt doar asistenți la examen, masca este importantă, dar în centrele de corectură, dacă se păstrează distanțarea, nu cred că ar mai fi fost nevoie și de purtarea măștii atâtea ore.

Vorbim despre oameni care trebuie să fie extrem de concentrați, deoarece au în vârful stiloului viitorul a zeci de mii de copii.

S-a discutat mult în spațiul public despre importanța termoscanării înainte de accesul în sala de examen.

Am văzut rezultatul acestei măsuri: unui singur candidat i-a fost interzis accesul la prima probă.

Comentarii

loading...