10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpinii„Mai multă Europă.” Explicații, mai de la țară

„Mai multă Europă.” Explicații, mai de la țară

Toate problemele oamenilor sunt rezolvate în România administrației Iohannis.

Așa zisa dezbatere e un vicleșug. “Mai multă Europă” se traduce prin mai puțină suveranitate.

“Mai multă Europă” înseamnă mai multă carne din abatoarele germane și mai puțină din bătăturile țărănești.

“Mai multa Europă” o simți în galantarele supermarketurilor, cu ardei cu gust de plastic, cu morcovi și țelini hormonate – cancer asigurat – cu piersici lubrefiate, pentru a arăta frumos.

Autoritățile dau iama printre negustorii români. Politicienii fac legi care să-i protejeze pe străini

Am priceput duminica trecută la piața din Lungulețu (un sat de mari gospodari din Dâmbovița) ce înseamnă “mai multă Europă.” Precupeții erau hăituiți de organele de control ale statului, pentru că primarul vrea un “comerț modern.”
“Mai multă Europă?” Ne-am prins. Mai multe supermarketuri.

Talciocul e ceva retrograd. Mall-ul e deja un  spirit. Și vrem “mai multă Europă”? Sigur că da.

Dezbaterea lui Iohannis e cu rezultat premeditat. Românii sunt mari fani ai Uniunii Europene. De la Coana Uniune ne-a venit dreptul și obligația la robie democratică.

Poporul român poate sluji în casele bogaților din occident. Nimeni nu e mai calificat la munca grea decât românul, frate cu Hercule.

Mai multă aviară și mai multă pestă porcină

“Mai multă Europă” înseamnă mai multă gripă aviară și pestă porcină. Pentru ca produsele din occident să câștige și mai multă cotă de piață, țăranilor români li se vor ucide animalele din gospodărie, pentru că nu-i așa, Europa e bazată pe reguli.

Prin “Mai multă Europă” se înțelege mai multe obligații. Să cumpărăm elicoptere de la francezi și brânză de la olandezi, iar putina țărănească să se-mpută, din lipsă de clienți.

“Mai multă Europă” se simte în creasta munților, când dormi o noapte la stână. Nu mai are cine să cumpere caprele, iezii sau oile.

Expresia “mai multă Europă” o înțelegi cum treci ulița. Panouri de-o șchioapă te anunță că acolo va fi drum “pe bani europeni.”

Demodatul “domnilor și doamnelor,” anunțat cu politețe la începutul toasturilor, va dispărea prin lege. Să nu se supere persoanele non-binare, care nu sunt nici femeie, nici bărbat.

“Mai multă Europă” – reguli mai multe, drepturi mai puține

desen de Ștefan Popa Popa’S

“Mai multa Europă” se va simți încă de la grădiniță, când prostituatele vor da lecții minorilor despre cea mai veche meserie din lume, iar prelații noii ordini mondiale le vor arăta copiilor ce e masturbarea.

“Mai multă Europă” o vezi sub flamurile curcubeu. Au luat zâmbetul lui Dumnezeu și l-au pervertit în acțiuni de salvare ale minorităților sexuale și de emancipare a promiscuității.

În dezbaterea președintelui “mai multă Europă”, nu are voie niciun părinte să spună că nu e de acord ca micuților lor să li se facă educație sexuală.

“Mai multă Europă” o vom simți la frontiere, când clisa de acasă și pălinca din sarsanale vor fi interzise la liberă circulație.

“Mai multă Europă” e să te lași despuiat de către corectitudinea politică.

“Mai multă Europă” înseamnă mai mult consum de “E-uri” și mai puțină libertate de a mânca tradițional.

“Mai multă Europă” o vor simți la taxe românii, învățați că trecutul e toxic și viitorul e de țucăr țais, atunci când își vor vinde voluntar țințirimul la vreun staroste imobiliar.

Un Mihail retrograd

“Mai multă Europă” o vom simți curând. Mihail Eminescu va fi făcut xenofob. Statuile poetului național vor fi dărâmate, iar pe soclu va urca din nou, în toată splendoarea sa, Marx, băiețașul de bani gata care l-a înfruntat pe Dumnezeu și a trimis mai mulți oameni la moarte decât regimul nazist.

“Mai multă Europă” înseamnă anularea obiceiurilor și limitarea drepturilor familiilor tradiționale. 

“Mai multă Europă” se întrezărește în drepturile cărăbușilor de a trece strada și a obligației de mângâiere zilnică a pisicilor, ca drept fundamental al dobitoacelor.

Mai mult control

“Mai multă Europă” înseamnă controlul absolut al individului și o îngrădire a libertății de mișcare. Țarcul va fi expresia lumii noi a dependenților de gadgeturi. Avortul principiilor va fi impus prin legi și regulamente.

Universul distopic al Europei de mâine e în scrierea lui Orwell și a lui Margaret Attwood. Cine vrea să înțeleagă viitorul uterelor legate și al copiilor, soldați ai cauzelor de salvare, trebuie să citească literatura de cazarmă ideologică.

Ne paște o “mai multă Europă” și mai puțină credință.

Dacă au reușit ceva eurocrații de la Bruxelles e să deschidă umanității un front de luptă chiar și cu Dumnezeu. De aici le va veni pierirea, dar poate că noi nu vom mai apuca vremurile reîntoarcerii la normalitatea civilizației umane.

Generația noastră e fericită. A supraviețuit celor trei regimuri: comunist, capitalist și progresist.

Persistăm însă în ambiția de a-l mărturisi pe Dumnezeu și de aici ne tragem întreaga putere de rezistență împotriva celui mai pervers atac asupra ființei umane: progresismul.

 

 

Vocile lumii

Ovidiu Zară

publicist

 

De acum încolo, cei care veți zbura cu Lufthansa, nu veți mai auzi la decolare mesajul: “Bine ați venit la bord, Doamnelor și Domnilor”. Veți fi întâmpinați cu “Dragi pasageri” sau cu un sec “Bună ziua!”. Motivul: persoanele minoritare transgender, care se declară non-binare și afirmă despre ele că nu sunt exclusiv masculine sau feminine, nu trebuie să fie discriminate!”, explică publicistul Ovidiu Zară, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă