Mai mulți tineri vor în linia întâi

Laurențiu Mușoiu 22.07.2020 - 01:45
Laurențiu Mușoiu

Experiența pamdemiei COVID-19 produce evident schimbări și în modul în care tinerii își văd viitorul.

Share

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Carol Davila” din București a înregistrat astfel un număr record de candidați la concursul de admitere, 3.326 de persoane.

Un alt aspect cu care UMF “Carol Davila” are motive să se mândrească este numărul de 28 de absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul national de Bacalaureat.

Acestea, în condițiile în care am avut o rată mică de promovare a examenului maturității, în acest an, 64,5 la sută.

Se dovedește astfel că, în ciuda numeroaselor motive invocate pentru rezultatele slabe ale absolvenților de liceu, - lipsa pregătirii, din cauza închiderii școlilor, ineficiența învățământului online etc. – cine a dorit cu adevărat a învățat și a obținut rezultate remarcabile.

Rămâne să sperăm că acești tineri cu potențial de a deveni medici bine pregătiți nu vor opta să părăsească sistemul sanitar românesc, pentru o carieră în străinătate.

Este o problemă veche a României, că invsestește în pregătirea cadrelor medicale, iar, la final, alte state beneficiază de serviciile acestora.

Totuși, în ultimii ani, trendul a fost spre o carieră în România a absolvenților de Medicină, în mare parte și datorită creșterilor salariale.

Să le urăm succes acestor tineri care visează la o carieră medicală și să sperăm sistemul sanitar românesc va crește împreună cu ei.

Comentarii

loading...