13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMinisterul Sănătății îngreunează Educația

Ministerul Sănătății îngreunează Educația

Cu toate acestea, incertitudinea continuă să planeze asupra învățământului superior, asemeni și sistemului preuniversitar.

În mare parte, această incertitudine se datorează implicării teoretice a Ministerului Sănătății în elaborarea planului privind desfășurarea anului academic în perioadă de pandemie, dar, în practică, este o accentuată lipsă de implicare.

Ministerul Sănătății, într-adevăr, probabil suprasolicitat în ultima perioadă, ține pe loc și Ministerul Educației și Cercetării.

Lipsa de pricepere în domeniul Educației a celor din Sănătate îngreunează acțiunile ce trebuie luate în sfera Învățământului.

Probabil că s-a exagerat cu implicarea Ministerului Sănătății.

Am ajuns în situația în care alte ministere nu pot mișca un deget fără acordul șefilor de la Sănătate.

Era suficient ca Ministerul Sănătății să ofere câteva norme cadru ce trebuie respectate, iar, în rest, celelalte instituții să fie lăsate să-și desfășoare firesc activitatea.

Dar cei din Ministerul Sănătății nu au reușit să răspundă nici măcar la întrebări de bază, ca de exemplu: cum va arăta noul an universitar?

S-au oferit scenarii, atât pentru învățământul preuniversitar, cât și pentru cel superior, dar, concret nu se știe nimic legat de cazarea elevilor și studenților în cămine.

Este o problemă arzătoare, deoarece universităților le este necesară o perioadă de răgaz, în care să pregătească unitățile de cazare.

Nu se știe câți studenți pot fi cazați într-o cameră de cămin.

Cel mai probabil, numărul de studenți cazați într-o cameră de cămin va fi redus, iar acest lucru presupune cheltuieli mai mari pentru universități.

Tocmai din acest motiv este nevoie ca universitățile să știe din timp câți studenți pot caza, ca să își poată aloca resursele financiare necesare, astfel încât actul educațional să nu fie sacrificat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă