19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMinistrul Educației, ruletă rusească la Colegiul Șincai

Ministrul Educației, ruletă rusească la Colegiul Șincai

Aspectul pozitiv este că pregătirea elevilor, în special a celor din anul terminal, care urmează să suțină examenul național de Bacalaureat, nu va mai fi perturbată.

Într-adevăr, punerea în aplicare a ordonanței prezidențiale privind evacuarea unității de învățământ preuniversitar ar fi afectat, pentru o perioadă nu se știe cât de lungă, cursurile elevilor.

Aceasta, atenție, în contextul în care profesorii și elevii se află într-o cursă contra cronometru pentru remedierea lacunelor ivite în pregătirea elevilor după experiența cursurilor exclusiv online.

În același timp însă, nu vreau să vin cu gânduri rele, dar ministrul Cîmpeanu și-a asumat o adevărată “ruletă rusească”, în contextul evenimentelor recente.

În cazul unui eveniment total nedorit, precum un incendiu (am avut unul de dimensiuni reduse chiar zilele acestea la Universitatea Politehnica din București) sau a unui seism mai puternic, orice deznodământ nefericit în Colegiul “Gheorghe Șincai” va avea repercusiuni grave asupra șefului de la Educație.

Pote că Sorin Cîmpeanu și-a utilizat, neoficial, noțiunile de inginer, pe care ar trebui să le aibă, având în vedere trecutul studiilor sale, și a concluzionat, dar fără să declare public, că respectiva unitate de învățământ nu reprezintă un real pericol, în acest moment, pentru elevi și cadre didactice.

Având în vedere scandalul ce a înconjurat, de vreme bună, acest colegiu, nu e de exclus ca o persoană fără control psihologic la zi să pună la cale un scenariu menit să creeze panică.

La ruleta rusească, de multe ori, se moare din cauza fricii, înainte de glonț.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă