8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMinistrul s-a trezit în zadar

Ministrul s-a trezit în zadar

Șefa de la Educație, Monica Anisie, într-o ieșire publică timidă, culmea, la postul de televiziune la care ar trebui să nu aibă nicio emoție, deoarece succesul Guvernului Ludovic Orban ar trebui să fie garantat, pentru satisfacerea politicii companiilor familie, s-a bâlbâit din nou, așa cum, din nefericire, ne-a obișnuit.

Acestea, doar pentru a anunța, culmea, cu nesiguranță, că începutul anului școlar/universitar 2020 – 2021 ar putea fi amânat.

Vorbim despre un lucru evident, de multă vreme, pentru întreaga societate românească, mai puțin pentru membrii Guvernului.

Este explicabilă însă această prestație jalnică a celor aflați la conducerea Învățământului.

Evident, după atât de multe înșfăcări de urechi ministeriale prestate public de președintele Klaus Iohannis, orice membru al Cabinetului Ludovic Orban tremură și nu doar în discursurile publice.

Să fim mulțumiți măcar că vicepremierul Raluca Turcan a fost redus la tăcere de colegii din PNL, după numeroasele idei năstrușnice emise – înghețarea anului școlar etc – și acum are dreptul de a mai răspunde prezent, când Ludovic Orban strigă catalogul în Executiv.

Realitatea este însă dramatică.

Dacă, până acum, ne plângeam că avem un sistem educațional insuficient, în prezent, ne aflăm, în mare măsură, în fața unuia inexistent.

Într-un minister lipsit de date din teritoriu, mulțumită unor directori obișnuiți să-și completeze orele de somn la birou, de foarte mulți ani, doamna Anisie și armata sa de consilieri vorbesc despre soluționarea problemelor, din toamnă.

Slabe șanse, dar măcar șefa învățământului admite că nu au existat pregătiri și că acest an școlar este sacrificat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă