2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMinunata lume nouă a cîților

Minunata lume nouă a cîților

Minunatele organisme din jurul lui Cîțu-Mîțu se pregătesc să ia puterea în stat. Și de aici toată Deruta.  

Florin Cîțu a apărut din neant. Lăsat la ușile PNL de către un prieten, s-a trezit că liberalii de rang înalt îl omenesc.

Ludovic Orban l-a chemat în biroul său, pentru a nu mai sta zburlit în frig.  A tors el cât a tors ștrengărește, până ce a obținut ce a vrut: un scaun de parlamentar. L-a ridicat în slăvi conducerea partidului, până a ajuns motanul, pisoi mare, stăpân peste cabinetul de miniștri? Vă dați seama, luat din șanțuri a ajuns în patru ani pe scaunul lui Ion. I. C. Brătianu?

După șase luni de prim-ministeriat se gândi el, așa motănește, ar fi timpul să muște mâna celui care i-a încredințat custodia guvernării liberale. Și hop, după ce și-a înfipt colții, a tras cu ghiarele de draperiile bătrâne. S-a aruncat imediat în poala Alinei Gorghiu, o matroană de bordel politic, în plină mișcare.

Se spune că pe scaunul plușat al brătienilor din Consiliul de Miniștri, mereu lasă păr roșu de PSD, unul ca Dănuț Vlăsceanu.

Minunata lume nouă a politicii de alcov e și cu generali cu enșpe stele făclii, ce scântâie de zici că a înflorit Potomacul pe malurile Dâmboviței.

Ciucă e o mâță cu pedigree. Are descendenți la Pentagon. E de rasă, multiplă medaliată pentru cât a lăsat ușa deschisă marilor companii militare.

Cum a venit vulpea cea rea și mi-a luat mâții

Înainte de a pune în poveste, actorii principali ai noului asalt pisicesc, ar trebui să povestesc pățania lui Zburli, felina mea domestică, din mamă persană și fiul ploii, motanul străzii. N-a avut noroc de micuții ei pufoși. Anul trecut, tatăl pisicuțelor, pentru a o ține în călduri, i-a ucis mișelește pruncii. În 2021, cunoscând năravurile criminale ale tatălui, a dat deoparte o pazie și s-a ascuns – cu noua ei familie – sub jgheab. Pentru a fi și mai în siguranță, am dus-o, împreună cu puii în căsuța de unelte. Într-o seară, am uitat ușa deschisă. În toiul nopții, vulpea cea șireată a atacat cuibușorul, special amenajat. A plecat cu prada spre vizuină. De atunci, prădătorul n-a mai venit. Probabil că i-a transmis Fan-curierul, prin limbaj specific, să nu se mai apropie. Achiziționasem o cogeamitea capcană de vulpi.

Pilda pruncilor uciși, odată de tată și altă data de vulpe, e comparabilă zilelor noastre.

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

În curând publicul avizat va afla de unde și-a plătit amărâtul de elev de profesională, ajuns premier, studiile în SUA. Cum a făcut el rost, motănește, de 300.000 de dolari și cine i-au fost sponsorii.

Probabil că trecutul îi atârnă ca o ghilotină. De aceea în spatele său s-au așezat toți marii pedeliști, dispuși să mai taie capete pentru a-și vedea visul cu ochii: acapararea pentru ei și pentru găștile lor a Partidului Național Liberal.

Boc, Videanu, Berceanu au stat prea mult pe tușă. Acum, își zic ei, a venit momentul asaltului final. Au și calul troian în cetate.

Ploile și gâturile uscate s-au așezat la ceas de seară în curtea casei Elenei Lupescu și au ticluit răsturnarea ultimului mare liberal, Ludovic Orban. Au cârdășia uliului de pradă, Rareș Bogdan, coborât de sub reflectoare, direct în bezna așezământului de moravuri politice grele. 

Doar Bolojan, bătrânul lup al administrației locale, tace și face castele din pietrele ce rămân după trecerea puhoiului de ape.

E o zaveră cum n-a mai fost. Patru luni de campanie electorală, de făcut praf prestigiul.

Cu marioneta la apel

Cîțu-Mîțu, cum bine l-a poreclit Ion Cristoiu, nu e decât marioneta Alinei Gorghiu și a soțului ei, Lucian Isar, dornici să guverneze, fără să domnească.

E un guturai imens printre liberali. Se ascund batistele. Strănuturile sunt taifunuri.

Cine ar putea vedea în Florin Cîțu șef al statului român? O felină în rol de președinte? Ar fi mai odihnită, ca Iohannis.

Lumea din guvern vorbește că premierul vine târziu la lucru și pleacă devreme. Asta după ce se mai tolănește la picioarele boss-ului de talie mondială, Lucian Isar.

Cogeamitea PNRR-ul stă atârnat de grinda ferestrei guvernului ca o tilișcă în nămolul din țințirim.

Pe de-o parte sunt emoțiile lui Orban, pe de alta banii lui Cîțu.

Pentru a nu i se tulbura torsul din brațele Alinei, videnii, fluturii și bocii vor ridica plasa din mătasea broaștei în jurul iazului, unde a mai rămas ceva pește.

Slugile mai povestesc pe la colțuri că stoarsele cârpe pedeliste, în caz că nu le va ieși șotronul cu motanul pe post de juvete, din toamnă, vor strânge mână de la mână, căpușă de la căpușă, pentru a ridica Marele Partid Conservator, înainte de marea răsturnare din 2024. Dar până atunci, o știți mai bine ca mine, nu fuge câinele de la măcelărie.

Pe coaja banilor europeni își vor ascuții generalii unghiile. Acesta este prețul devenirii motănești a lui Cîțu-Mâțu, în rang de prim dregător peste dobitoace, hrănite doar cu visul european.

Zburli are țâțele umflate. Suratele o sug. Și caldul nemțesc acoperă minciuna încălzirii globale.

 

 

 

Vocile lumii

Adriana Stoicescu

Judecător

“Invitat, pare-se din greșeală, la masa bogaților, românul a primit un taburet mic, așezat lângă ușa de la bucătărie, care, la fiecare deschidere, îl lovește nemilos în spate.

La poza de final va fi pus într-un colț și el va zâmbi stingher, cu gândul că i se văd găurile din dantură”, a scris Adriana Stoicescu, pe pagina sa de facebook. Apoi, meșter fotograful pune dinții lipsă, ca poza de familie să nu aibă de suferit.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă