8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiNicuşor Dan - trafic de influenţă pentru un interlop

Nicuşor Dan – trafic de influenţă pentru un interlop

Merită căutat “>verdictul politic” de ieri al Danei Budeanu. Luni 14 septembrie 2020 ar fi putut, într-o lume normală la cap, să încheie cariera lui Nicuşor Dan pentru totdeauna.

Candidatul dreptei unite cu Unitatea şi cu toate Pădurile subsumate a spus cu vocea lui că garantează pentru un interlop. Mai mult, a făcut trafic de influenţă la Primăria sectorului 4 pentru a nu i se dărâma controversatului Mihai Mitrache restarantul ”Medieval” din Orăşelul Copiilor, construit fără autorizaţie, cel care ameninţa că vine “cu fratele lui, Nicuşor Dan.”
Despre “Medievalul”, căzut sub buldozerul autorităţilor, ziarul nostru a scris o anchetă încă de acum o lună: “Autorităţile au dărâmat coteţul “Câinelui din Parc. Acum haita se repede la lume.”
Mihai Mitrache, posesorul construcţiei, era poreclit câinele. 
Acesta s-a răstit la autorităţi, a ameninţat funcţionarii şi a trecut cu maşina peste bariera de la intrare în parc. Peste tot zicea că are relaţii sus puse.
Pe vremea realizării anchetei, am avut doar o singură sursă care mi-a confirmat prezenţa lui Nicuşor Dan la instituţia de moravuri fine, că numai restaurant nu era.
Şi am scris intuitiv, pentru cunoscători:  Nicuşor Dan nu a fost văzut la Medieval, dar spiritul lui bântuie zona.

Nicuşor Dan a garantat pentru interlop

Şi iată că spiritul lui a ieşit în fapt, cu toată splendoarea vocii. A garantat pentru “omul de afaceri.” Ba mai mult, s-a constituit ca parte a apărării celui acuzat de proxenetism şi de trafic de femei. Şi a cerut, reprezentantului primăriei, să-şi retragă decizia de demolare, promiţînd că omul de afaceri, pentru care garantează, nu va mai continua acţiunile în justiţie.
Iată că “dezinteresatul” candidat al dreptei, ultra salvatorul Bucureştiului de libelule şi de greieri bălţaţi, s-a pus singur sub acuzare: trafic de influenţă.
Procurorii se pot sesiza din oficiu. Numai ascultând înregistrarea. Mai sunt şi alte probe dacă au voie să-i facă lui Nicuşor Dan dosar penal.
 

 

Vocile lumii:

În Noul Cod Penal  Art. 291 – Traficul de influenţă

(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pe înregistrare, angajatul Primăriei susține că s-ar fi respectat de mult legea și omul de afaceri era sancționat, asta dacă nu intervenea Nicușor Dan și nu garanta pentru ei

Dana Budeanu, către Nicuşor Dan: Marş!

“Nicușor, în toată perioada de stării de urgență a stat sub pat sau în dulap. Din dulap, cum zicea fratele tău Rareș, tu Nicușor făceai în continuare combinații. Pandemia a fost doar în timpul în care Firea mergea pe toate spitalele, iar tu, Nicușor stăteai sub pat, dar pe telefoane stăteai să le rezolvi combinațiile tuturor interlopilor, ei pentru asta stăteai. Eu sunt băiat, Nicușor! În jurul tău, nu sunt băieți, sunt fete.”, a spus ironic Dana Budeanu, iar apoi a aruncat bomba: înregistrarea cu Nicușor Dan, făcând trafic de inluenţă la un funcţionar. La final, vedeta a dat verdictul: Marş.

Mihai Mitrache nu a mai plătit nicio taxă, timp de mai bine de 4 ani, pentru spațiul pe care îl ocupa pe domeniul public.

În 1998, pe timpul mandatului “penalului” Marian Luţu, fost primar al sectorului 4, în acelaşi loc era o căsuţă de 80 mp demontabilă a companiei de Librării Bucureşti (CLB). Din actele firmei a dispărut subit.

Mihai Mitrache a intrat în posesia căsuței în anul 2004, nu spre liniştea lecturii, ci pentru agitaţia nopţilor furtunoase.

În 2011, cu pace nescrisă de la Primărie, Mitrache a mansardat clădirea și a solicitat înscrierea în evidențele fiscale. Voia ROL fiscal. Poate pentru a putea el şi soţia să-şi facă buletin pe aceea adresă, susţin apropiaţii.

Totuşi, primăria s-a încordat la acea vreme şi a precedat la acţiunile scriptice, dar nu faptice de demolare a părţii neautorizate.

Suplimentul de construcţie a rezistat în timp, indiferent de administraţii sau de meteorologii administrative. În documentele cadastrale și în contractul de vânzare-cumpărare nu exista nicio mansardă.

Piedone, cu mare drag de “câini”

Pentru a nu mai pierde timpul cu supărările administrative, a trecut imobilul, în acte, unei rude – Silvia Mitrache, relevă documentele cadastrale. Peste noapte, clădirea s-a primenit cu un balcon şi o terasă pentru câteva mese. Primarul Piedone, cu mare drag de câini, i-a oferit la cerere o autorizaţie pentru  „recompartimentări interioare, închidere și extindere terase acoperite”, beneficiarul fiind firma Medieval Select SRL, administrată de Mihai Mitrache.

Toate prevederile legale şi toate cerinţele administrative solicitau un tom de acte.

Ultimul acord privind ocuparea domeniului public de către Medieval Select SRL a expirat la sfârșitul anului 2016. Mihai Mitrache trebuia să achite, pentru ocuparea domeniului public, o taxă de 4.640 de lei, dar a refuzat să o plătească. Pentru că oricând “Câinele” poate, s-a mai extins faţă de amprenta construcţiei cu 240 mp.

Primăria Sectorului 4 a refuzat să mai elibereze un alt acord de ocupare a domeniului public, așa cum prevede legislația. 

Nicuşor Dan a intervenit în proces

În lipsa acestui acord, localul deținut de familia Mitrache nu a mai obținut nicio autorizație de funcționare pentru alimentație publică. Şi de aici supărările, înjurăturile şi ameninţările.

În 2018, clădirea restaurantului “Medieval” a fost trecută pe numele soacrei lui Mitrache, Paula Popescu (71 de ani), scria “România liberă,” acum o lună.

Foarte multă lume vorbea că Nicuşor Dan îşi folosea Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pentru a stoarce de bani diverşi investitori. Iată că prin intervenţia în cazul Mitrache avem şi proba. Că nu s-a dus apărătorul spaţiilor verzi în instanţă pentru un local construit ilegal cu inima goală.

Iată că şi azi, salvatorul Bucureştiului, Nicuşor Dan, se dă în gât singur. Nu mai are un spirit plutitor, ci de-a dreptul o voce distinctă de traficant de influenţe. S-a pus in ipostaza de mediator între interlop şi Primăria sectorului 4. 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă