Nicușor gătește după rețetele Firea și Oprescu

Laurențiu Mușoiu 24.05.2021 - 01:06
Laurențiu Mușoiu

Aparent cineva l-a clonat pe Nicușor Dan și a instalat o altă persoană în fotoliul de primar general al Capitalei.

Share

Mulți au spus că edilu-șef s-ar fi “certat cu frizerul”, dar, în realitate pare să fie o cu totul altă persoană la conducerea Primăria Municipiului București.

Astfel, omul care, de ani buni, “lătra” prin primărie la foștii edili Gabriela Firea și Sorin Oprescu, care promitea în campaniile electorale măsuri pentru a îmbunătății viața în Capitală, a fost înlocuit cu o altă persoană, care nu ține cont de planurile enunțate de Nicușor Dan și aplică rețetele hulite ale primarilor Firea și Oprescu.

Acest Nicușor Dan, care susține acum conferințe de presă la Primăria Capitalei, este un edil total diferit față de Nicușor Dan pe care îl știm din campaniile electorale.

Cu ceva ani în urmă, Nicușor Dan îl acuza pe Sorin Oprescu, care se afla atunci în fotoliul de primar general al Capitalei, că susține la conducerea Regiei Autonome de Transport București (actuala Societate de Transport București) un “samsar de roți”, un om care prin managementul său duce RATB în colaps, Adrian Criț.

Acum, din postura de primar general, Nicușor Dan îl susține, la rândul său, la conducerea STB pe același director general Adrian Criț.

Cu managerul promovat de PDL și, ulterior, ținut în brațe de Sorin Oprescu, Nicușor Dan și majoritatea PNL – USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București pregătesc majorarea tarifului călătoriei cu mijloacele de transport în comun ale STB, la propunerea directorului general Adrian Criț.

La fel ca în precedentul mandat al lui Adrian Criț, societatea de transport a Cpitalei are depourile pline de autobuze, troleibuze și tramvaie trase pe dreapta din cauza lipsei unor piese.

 

Companiile municipale, adio, dar rămân cu voi

Până să obțină funcția de primar general al Capitalei, Nicușor Dan era un aprig contestatar al companiilor municipale înființate de fostul edil Gabriela Firea.

Până să fie primar, Nicușor Dan a s-a luptat pentru desființarea companiilor municipale, dar, acum, situația s-a schimbat radical.

Din fotoliul de edil-șef al Bucureștiului, Nicușor Dan spune că aceste companii nu pot fi desființate și au nevoie de mai mulți angajați și de mai mulți bani, fiind subfinanțate de fosta administrație publică locală.

De la companiile pline de angajați care nu fac nimic și risipesc bani publici, peste noapte, societățile înființate de Gabriela Firea au devenit, în brațele lui Nicușor Dan, performante, dar sabotate de consilierii generali răi, care nu le-au pus la dispoziție sumele de bani necesare.

Cei care simt pe propria piele performanțele administrației publice locale conduse de Nicușor Dan sunt cetățenii Capitalei, care au ajuns ca aproape în tot orașul să calce șobolanii pe cozi.

Primarul general recunoștea recent că sunt “întârzieri” cu dezinsecția și deratizarea și cu asfaltarea, dar pare să nu vadă o mare problemă în această situație.

Chiar în fața Primăriei Capitalei, sub fereastra lui Nicușor Dan, Grădina Cișmigiu pare un parc lăsat în paragină.

Aceasta, pentru că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București nu ar avea bani suficienți.

Dacă în mandatele edililor Gabriela Firea și Sorin Oprescu în mass-media apăreau numeroase materiale despre sumele uriașe de bani tocate de ALPAB, acum, nu se mai vede nici urmă că angajații Administrației au mai trecut prin parcurile Capitalei.

Primarul Nicușor Dan se mândrește însă acum cu un proiect lansat însă tot de Gabriela Firea, cel al străzilor libere din centrul Bucureștiului, în weekend-uri.

Nicușor Dan ne-a prezentat acest proiect ca pe o măsură care va revoluționa Capitala și care va aduce mari beneficii municipiului.

Vorbim însă de un proiect lansat de Gabriela Firea, care, într-adevăr, a fost îmbrățișat de mulți cetățeni amatori de promenade, dar că a adus un mare câștig orașului.

În schimb, actualul primar general ne-a prezentat acest proiect ca pe o uriașă victorie, care trece în plan secund străzile care arată ca după bombardament și sunt invadate de dăunători.

 

Prietenul politic, la plicușorul cu bani se cunoaște

Ceea ce am enunțat mai sus nu reprezintă singurele exemple de transformare radicală a lui Nicușor Dan.

Cu ceva ani în urmă, tot într-o campanie electorală, Nicușor Dan spunea despre actualul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, că este un om care cară șpaga cu punga.

În schimb, în 2020, la confirmarea victoriei sale în alegerile pentru funcția de primar general, Nicușor Dan suferea o nouă transformare și îl prezenta pe Ludovic Orban drept bunul său prieten.

Este încă un exemplu care demonstrează că actualul primar general al Capitalei este o persoană extrem de prietenoasă, doar că este puțin mai costisitor să-i câștigi încrederea, iar Nicușor nu este genul de om la care să te prezinți doar cu un “plicușor”.

Din fotoliul de primar general Bucureștiul se vede altfel și Nicușor Dan ajunge să-și asume și proiecte ale predecesorilor săi, pentru care a fost principalul contestatar.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţa, la finalul săptămânii precedente, lansarea proiectului "Străzi deschise", prin care şapte zone din centrul Capitalei devin pietonale, la fiecare sfârşit de săptămână, în perioada 29 mai-17 octombrie.

"Vreau să anunţ proiectul ''Străzi deschise', pe care o să îl lansăm în 29 mai, adică weekendul următor, e vorba de şapte zone din centrul Bucureştiului, în special bulevardul Kiseleff, care se continuă cu Calea Victoriei. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend, până în 17 octombrie, de sâmbătă de la ora 11.00, până duminică la ora 21.00. În primul rând, este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber. Este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat. În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public. În al treilea rând, este un test pentru un program mult mai amplu pe care vrem să îl facem anul viitor, în care să nu deschidem doar zone centrale ci şi zone din cartiere", a arătat edilul general, într-o conferinţă susţinută la sediul PMB.

Comentarii

loading...