14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiNu mai sunt judecători, nici la Berlin

Nu mai sunt judecători, nici la Berlin

Justiția e călcată cu bocancii. Orice consultare a ministrului justiției cu magistrații e o caricatură. Klaus Iohannis nu e amenințat cu vreo suspendare. Așa că-și permite să facă recomandări judecătorilor cum să judece un dosar. Lui Ion Iliescu i s-a aplicat în 1994 procedura de suspendare pentru că a spus ceva similar: “deciziile judecătoreşti definitive şi irevocabile de recunoaştere a dreptului de proprietate asupra imobilelor naţionalizate nu au temei legal şi ca atare nu ar trebui executate”. De atunci, datează vorba “proprietatea e un moft.”  Astăzi, urmașii săi, în opoziție fiind, nu au curajul demersului.  

Lupta e pentru reinventarea Binomului

Dosarul “10 august” le-a încordat glandele lacheilor ambasadelor. Chiar dacă judecătorul din Camera Preliminară nu a găsit probele incriminării lui Liviu Dragnea și a fostului ministru de interne, Carmen Dan, în acele evenimente cu “gaz de avort” și “ciomegi pe  spinări,” vuvuzelele de ieri și de azi condamnă, acuză, dau foc la orice formă de independență a justiției, pe care nu demult o clamau. Șiretenia e fără margini.
Astăzi, liberalii au luat fața foștilor pesediști la întrecerea “să luăm în stăpânire justiția.” Justiția e violată în public și nimeni nu sare în apărarea ei. De ce? De frica ambasadelor și a sprâncenei ridicate a fostului ofițer al serviciilor secrete Frans Timmermans.

Cât despre prevederile parteneriatului strategic să nu mai vorbim. Niciunde nu stau scrise criteriile vasalității și predicatele închinării. Dar tăvălugul e stârnit și magistrații se apără singuri.

Intifada #rezist a făcut jocul ocupantului. Se dorește repunerea lesei pe gâturile magistraților, iar serviciile secrete să le controleze viața, destinele și carierele.

Viol la drumul mare și nimeni nu vede agresorul

Violul de azi e la drumul mare. Trecerea pe care o are ministrul justiției, Stelian Ion, la ambasade, explică interesul marilor puteri pentru dinamitarea uneia dintre puterile în stat. Mai există în spațiul est-european vreo țară în care legile, inițiativele, proiectele de legi ale statului să ia viză de la excelențele lor, diplomații?

E un concurs printre ambasadori care să impună mai drastic noul iacobinism, poreclit, în batjocură, luptă anticorupție, scriam recent.

Vă mai întrebați de ce judecătoarea Gabriela Baltag nu a reușit să obțină o rezoluție a CSM privind intruziunea diplomaților în treburile politice ale statului român?

Gabriela Baltag a acuzat că astfel de întâlniri cu reprezentanţi ai ambasadelor altor state ar reprezenta “un atentat la independenţa şi suveranitatea” României.

În care țară est-europeană, ambasadele fac legi?

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

“Mă întreb dacă diplomaţii noştri îşi pot permite astfel de lucruri pe teritoriul statelor respective, dacă se pot amesteca în treburile interne ale acestor state (…) O să-mi spuneţi că e vorba de un parteneriat strategic. Nu e vorba de niciun parteneriat strategic aici. Ştim şi noi ce conţine acest parteneriat, aici e vorba de sistemul judiciar, nimeni nu are voie să se amestece în treburile noastre interne, în justiţia noastră! Mai avem foarte puţin să ne dicteze ambasadele sau alte state cum să soluţionăm cauzele”, a spus, în ședința din 25 februarie 2020, Gabriela Baltag. De teamă să nu scuipe Marele și Puternicul Nevăzut vreo listă de condamnări, cererea n-a trecut, cum nici cămila din Biblie prin urechile acului.   

Recent, excelența Sa, Laurence Auer, ambasadorul Franţei la București, a coborât din Turnul de fildeș pentru a se întâlni cu bediunii din Ministerul Justiției. A mers să ceară drafturile pe legile justiției, asta depășește în aroganță până și pe von Killinger.

Și celelalte reprezentanțe diplomatice își fac pârtie spre minister. Asta pentru că ele sunt solicitate de către sistem. Presiunea vine de la progresiștii, cârtițele noi orânduiri planetare. “Veniți, salvați-ne de corupți!” De ce? Ca să le ia locurile.

Vocile lumii:

Un ghid de tortură al Binomului

Fostul judecător Ion Popa a disecat, în cartea „Noaptea dreptății românești 2005-2020,” nedreptățile făcute magistraților.

“Volumul reprezintă o analiză chirurgicală a ceea ce se poate defini ca fiind Fundamentele Statului Paralel. E un ghid de «tortură» al Binomului”, este de părere Dan Andronic.

Vor desființarea SIIJ pentru ca nimeni să nu mai pedepsească abuzurile procurorilor

Unii universaliști, apți combatanți ai doctrinei fără tradiții, vax competențe, ar vrea o revenire la practicile demult uitate ale procurorilor brigadieri.

Care e diferența dintre Internaționala Socialistă și Globalismul de la Davos? Dacă înainte vrerea se impunea cu tancurile, astăzi, metodele sunt mai rafinate. Se ridică o juntă civilă cu sloganul “fără hoție ajungem departe” și beduinii învață să caute mărgele colorate în noroaie.

Din păcate, anarhiștii cu soldă au trecere pe la liderii politici ce ar trebui să cârmuiască țara. Cei din urmă nu realizează că peste ani vor plăti, la fel ca Băsescu, troglodita obediență și criminala trădare.  

Adinei Florea i-au făcut plângere la Inspecția Judiciară. Mai trebuie și alte probe ale asaltului?

Magistrații rezistă rezistenților ajunși la guvernare

Atacul frontal asupra justiției e fără precedent. Spre cinstea lor există magistrați care rezistă. Drepturile lor la independență țin de siguranța statului. Românii treji ar trebui să-i apere, pentru că jihadul stârnit împotriva judecătorilor se extinde mâine, poimâine și asupra omului cinstit, dar care nu apleacă steagul.

Românul simplu se regăsește azi în situația morarului de pe vremea kaiserului Frederic al II-lea al Prusiei, în secolul XVlll. Atunci, marele conducător voia să-și mărească grădinile Palatului Sanssouci (din franceză sans souci = fără griji). Se împiedica de terenul unei mori. A făcut, din înălțimea funcției, o ofertă de cumpărare. Morarul i-a spus că nu e de vânzare. Kaizerul i-a replicat nervos: “ți-l iau!” Replica victimei a rămas istorică: „Poți, doar dacă n-ar mai exista judecători la Berlin”.

Din păcate, Berlinul de azi e la CEDO, acolo unde tronează Iulia Motoc, servanta iacobinismului de sistem.

Curaj, fetelor și băieților din magistratură. Libertatea noastră depinde de libertatea voastră. Să nu uităm că violul de azi se petrece peste osuarul suferinței și nedreptății românești!  

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă