12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiOrdin de seară pe unitate: ucideţi-l mediatic pe Streinu-Cercel!

Ordin de seară pe unitate: ucideţi-l mediatic pe Streinu-Cercel!

În posterul psihologic actual, măgarul e sistemul. El nu ştie încotro să o ia. Fie sa bea apă, fie să mănânce ovăz. Ar vrea pe amândouă deodată, dar nu se poate.

Pentru a-l spăla pe Nelu Tătaru şi de a-l izbăvi de hula lumii, că ar fi îndrăznit doar să gândească la un model Veneto şi pentru România, copleşite de COVID-19, pădurile reunite, într-un talcioc al vânzărilor de obligaţii de stat, s-au gândit să ni-l omoare mediatic pe profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Cea mai mare diversiune mediatică de la întronarea celui mai mare Sparanghel încoace

Povestea întâmplărilor din irealitatea imediată e uşor de priceput de minţile limpezi. O mai mare diversiune mediatică nu s-a mai pomenit de la realegerea Măriei Sale Cel Mai Mare Sparanghel încoace.

În Joia Mare, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a avut un dialog scurt cu reporterul Realitatea.tv.

Nelu Tătaru: “Ne-am gândit să-i ducem la un hotel, să rămână într-o cameră, cu tot confortul”

Discuţia a decurs aşa (conform benzii magnetice din online):

Reporter: – Nu v-aţi gândit niciodată la carantinarea tuturor persoanelor peste 65 de ani?
Nelu Tătaru: – Nu. Ne-am gândit efectiv şi la nişte metode în care să-i ducem la un hotel, să rămână acolo într-o cameră, cu tot confortul, în care să stea, să vină cineva să aibă grijă de ei. Ne-am gândit şi la asta. Dar rămâne în funcţie de evoluţie. Dacă se ajunge la un număr de cazuri şi ei trebuie protejaţi, că nu-şi mai găsesc liniştea nici în casă la ei, atunci aceste spaţii le vom găsi, în hoteluri, rechiziţionate sau nu, contra cost sau nu.

Au trecut Paştele şi s-au activat sculele de sistem, doar după ce o serie de site-uri au redactat în scris vorbele ministrului. Deh, în eter vorbele zboară, scripta manent.

Ministrul sănătăţii a sucit-o. Autobaza a pus şenilele pe Streinu

Ministrul şi-a recunoscut greşeala şi a anunţat că nu va trimite persoanele de peste 65 de ani în carantină. Dar pentru ca gafa politică să fie ascunsă, Unităţile reunite sub ventilator, au desfăcut petardele. Şi le-au pus în braţele gorniştilor. Aceeiaşi propagandişti care l-au bombardat pe Dragnea-două secretare. Despre ce petarde, zici tu Buridan?

De ce a murit măgarul lui Buridan?

Mai ţineţi minte cum a murit măgarul celebru? Dar până la rezolvarea dilemei, citiţi-l pe Ioan Aurel Pop pe pagina Academiei Române. Scrie uşor. Nu produce avort de neuroni.

Eminentul istoric transilvănean readuce în prezent decizia crucială a lui Napoleon în luptă cu armata egipteană. S-a apărat în circumvoluţiuni (metodă folosită înaintea lui cu 70 de ani de către Eugeniu de Savoia, la cucerirea paşalâcului Eyâlet-i Temeşvar n.a., nu-i aşa domnule profesor?). Celebrul general francez (încă nu ajunsese Împărat, dar bogăţiile lumii antice l-au ajutat) a ordonat ca în mijlocul combatanţilor să fie puşi măgarii şi savanţii, de care armata avea nevoie.

 

Vocile lumii:

”Mie îmi place Adrian Streinu-Cercel. Astfel de oameni trebuie apreciați. Ce a făcut el la Institutul ”Matei Balș” nu diferă cu nimic de ce este la Viena sau în altă parte.”, a spus, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, Rareș Bogdan.

 

E străin de sistemul politic şi de aceea i-au spus simplu: Streinu

Care sunt savanţii şi care sunt măgarii? Să-i luăm pe rând.

Savantul epidemiolog român, Adrian Streinu-Cercel e pus la rotisor de Divizia fantastică a celor care cred că profesorul de la „Matei Balş” mănâncă prea mult. Au hotărât la ceas de seară să-l dea la câinii internetului, la şacalii cu arvună. Motivul? Încercăm să-l desluşim, nu înainte de a prezenta diversiunea mare cât bugetul naţional al pădurilor, unite cu Sparanghelul.

De la naftalină, băieţii au scos şi livrat un document intitulat “Vacanţa Mare.” Cei care pot citi mai mult decât alţii scriu pot răsfoi documentul, datat februarie 2020. Niciunde nu scrie că bătrânii trebuie “carantinaţi”. Apropo, atributiva nu există în limba română. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a propus ceea ce azi Ursula van der Layen a proclamat: “izolarea bătrânilor pe o perioadă mai lungă de timp.”

Acum există două explicaţii de ce Buridan, stăpânul inelelor lipsă din şiragul culegătorilor de sparanghel, alege să hrănească şi să îmbete măgarul, dar să-l lase pe savant pradă fumeilor din servicii, vorba unui coleg.

Savantul nu stă la un loc cu măgarul

Marele şi prea linsul şofer de remorci stricate nu-l mai vrea pe savant. A mâncat prea mult. A băut prea bine de la Big Pharma. Şiret, nu doar declarat informat, aşa cum recunoştea deunăzi, Iohannis a dat semnalul uciderii încrederii populaţiei în Streinu.

Sistemul simte că lumea medicală se reinterpretează. După modelul demiterii directorului Spitalului Judeţean din Focşani, gealaţii storcători de comisioane ar pune şi Pantera roz la butoanele sistemului naţional de luptă epidemiologică, doar să semneze ca tuta blondă achiziţiile de miliarde de euro.

Sindromul Levaditi şi capul lui Moţoc

Băieţii simt că vine vremea marilor tunuri. A medicamentelor scumpe şi ale vaccinurilor cu parandărătul lipit de cartoane. Au nas de felină acolo unde pute şpaga. Sigur că pe beregatele lor nu încleştează dinţii giustiţiei, fiara cu dinţi de crocodil, dacă iau combinezoane la preţ de costume Armani.

Streinu, că de aia e străin, le stă ca osul de peşte în gât. Pe deoparte că trasează linia farmacologică şi pe de alta că se bucură de marea încredere a românilor.

Au dat Ordinul de seară pe Unitate. Ucideţi-l mediatic! “Să trăiţi, şefu’!” S-a auzit noaptea târziu partitura corului robilor, ca un muget din pădure.

Savantul e liber să plece. Nu e pe placul guşterilor de sistem? Oriunde şi oricând poate face o carieră de răsunet în lumea restrânsă a epidemiologilor mondiali.

Cei care nu ştiu de ce a murit măgarul lui Buridan nici n-au auzit de ce predecesorul vaccinului împotriva poliomelitei, gălăţeanul Constantin Levaditi, n-a putut face carieră la el în ţară. A trebuit să se întoarcă la încoronatul Institut Pasteur şi să lucreze pentru gloria medicinei franceze. Acasă, nu l-au primit. Nu era din comitet. Şi fără de partid.

Cine v-a zis că măgarul lui Buridan a murit? E viu şi prezent în toată splendoarea lui. Cine nu-l vede să se caute la trese!   

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă