12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPasarea responsabilității, specialitatea casei pentru conducerea MEC

Pasarea responsabilității, specialitatea casei pentru conducerea MEC

Este îmbucurător faptul că, după foarte multă vreme, conducerea ministerului reacționează la problemele școlii românești prezentate de mass-media.

Eram obișnuiți ca doamna ministru Monica Anisie să țină discursuri – evident, cu numeroase erori de gramatică și pronunție – doar la televiziunile extrem de prietenoase cu actuala guvernare.

MEC ne-a transmis așadar un drept la replică, în care susține că toate manualele au ajuns la toți elevii.

În aceste condiții, ministerul se află într-o mare confuzie, necunoscând situația din teritoriu.

Există două posibilități: fie conducerea ministerului de resort vorbește din birouri și ne spune ce ar trebui să se întâmple în școli, fie situația îi este ascunsă de inspectorii școlari și de direcțiunile unităților de învățământ preuniversitar, care vor să dea bine în partid, aspirând la o funcție mai bine plătită.

Probabil că în școla unde predă sau ar trebui să predea doamna Anisie – mai bine să nu le împărtășească elevilor din nouțiunile sale de limba română, pe care ni le-a prezentat în numeroase intervenții televizate – manualele au ajuns la elevi, dar acest lucru nu este valabil pentru toate unitățile de învățământ, din nefericire.

În dreptul la replică transmis “România liberă”, ministerul de resort recunoaște “unele întârzieri” în transmiterea manualelor, aruncând vina pe conducerile unităților școlare.

Nu este de mirare, având în vedere că aceasta a fost practica actualului ministru al Educației, de când a preluat mandatul.

Am fost, de asemenea, invitați să adresăm de fiecare dată întrebări ministerului.

O informăm pe doamna Anisie, cu această ocazie, că am transmis o mulțime de întrebări la care dânsa și cei din instituția pe care o conduce nu au binevoit să răspundă.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă