19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPNL continuă politizarea masivă a învățământului românesc

PNL continuă politizarea masivă a învățământului românesc

Acum vedem exact ceea ce ne așteptam să vedem, încă de atunci: că șeful statului și PNL au aruncat în populație doar cu vorbe demagogice.

PNL USR PLUS fac în Educație exact ce au făcut toate guvernările din ultimii mai bine de treizeci de ani: politizare masivă a sistemului de învățământ, la toate nivelurile.

Liberalii sunt însă cei mai înfometați de posturi la nivel local și acționează ferm, de când au obținut puterea, pentru a instala servitori de partid la conducerea tuturor inspectoratelor școlare din teritoriu (acolo unde nu apucase să-i instaleze Monica Anisie) și în fruntea tuturor unităților de învățământ preuniversitar.

Contrar Legii Educației Naționale, direcțiunile unităților de învățământ și conducerile inspectoratelor școlare nu sunt schimbate în urma rezultatelor concursurilor de manageri în domeniu, ci strict pe criterii politice.

Mai mulți cititori ai cotidianului național “România liberă” au adresat întrebarea: de ce inspectoratele școlare nu postează pe site-urile lor, în timp real, numele noilor directori de unități de învățământ instalați în funcție?

Răspunsul este evident: pentru că se încearcă mascarea politizării.

Se pot ascunde aceste manevre poate de mass-media, dar nu de comunitatea școlară.

Am văzut deja proteste într-o comună, unde directorul școlii, de care comunitatea era mulțumită, pentru că îmbunătățise imaginea unității, a fost schimbat din funcție, invocându-se lipsa performanței, dar, în esență, doar pentru că nu era membru PNL.

Nu am văzut însă o reacție a ministrului Sorin Cîmpeanu.

Predecesoarea acestuia, Monica Anisie a schimbat cu mare viteză aproape toate conducerile inspectoratelor școlare, ceea ce a condus la un număr record de directori de unități de învățământ schimbați.

Este dezamăgitor să vedem deja că Sorin Cîmpeanu continuă acest proces toxic pentru școala românească.

Ministrul Educației, dacă vrea să îmbunătățească situația din sistem, trebuie să calmeze foametea de funcții a liberalilor din teritoriu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă