10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPoți învinge și această luptă, Donald Trump!

Poți învinge și această luptă, Donald Trump!

 

„Medicii,asistenții medicali și TOȚI de la MARELE Walter Reed Medical Center, și alții din instituții la fel de incredibile care s-au alăturat lor, sunt UIMITORI !!!S-au înregistrat progrese extraordinare în ultimele 6 luni în combaterea acestei PLĂGI.Cu ajutorul lor, mă simt bine!” a scris Donald Trump sâmbătă pe twitter.

 
Pentru România, realegerea președintelui Donald Trump este în interesul național al țării.
Niciun președinte american nu a pus România la loc de cinste așa cum a făcut-o republicanul Trump. Cele două vizite consecutive la Casa Albă a președintelui Iohannis stau mărturie a sprijinului și aprecierii pe care Donald Trump a oferit-o României.

Prima vizită a președintelui Iohannis la Casa Albă a fost în primul an de mandat al lui Donald Trump. La întâlnirea din 9 iunie 2017, Klaus Iohannis a devenit primul șef de stat din Europa Centrală și de Est primit la Casa Albă de președintele Donald Trump,întrevederea de atunci marcând și 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

La doi ani și două luni distanță de când a devenit primul lider din Europa Centrală și de Est primit de Donald Trump în Biroul Oval, Klaus Iohannis a fost primit din nou, pe 20 august 2019, de liderul american. Invitația pe care președintele american Donald Trump i-a adresat-o omologului său român Klaus Iohannis pentru a efectua o nouă vizită oficială la Washington a reprezentat a 11-a vizită pe care un șef al statului român a efectuat-o la Casa Albă și, implicit, în Biroul Oval al liderului SUA.Primirea președintelui Klaus Iohannis de către Donald Trump  a marcat atunci 30 de ani de la prăbușirea comunismului și 15 ani de la aderarea României la NATO.

Administrația Trump, în România, s-a concentrat cu adevărat pe nevoile de dezvoltare ale României și în special pe combaterea criminalității violente în detrimentul ,,capetelor de la cingătoare”. O cu totul altă abordare față de predecesorii săi democrați, care au sprijinit legi și politicieni ce au dus la dispariția multor capitaliști români, aliați ai vestului democratic.

Ambasadorii americani, în timpul administrației Trump, Hans Klemm și acum Adrian Zuckerman, au impulsionat construcția infrastructurii țării, combaterea traficanților (de carne vie și droguri), investiția în aparatură de performanță militară și creșterea securității țării.
 

Când ești președinte, datoria față de țară primează.

 
Trump a dat dovadă că ,,duty comes first” (datoria vine prima). Spre deosebire de fosta administrație democrată, cu tot tam-tam-ul deplasării la dineul Trump, al liderilor PSD, fostul premier Sorin Grindeanu și fostul lider PSD acum încarcerat- Liviu Dragnea – nimeni din administrația Trump nu a intervenit în favoarea unuia sau a altuia.
În fapt, Donald Trump nu a intervenit nici măcar în favoarea consilierului său de securitateMichael Flynn, dovedit apoi drept victimă a serviciilor secrete.

În contrast cu democrații care și-au apărat cu vehemență susținătorii:De la James Comey, fostul șef FBI (2013 – 2017)– care din notele desecretizate de Departamentul de Justiție în cazul Flynn – ar fi spus că ,,nu aș fi scăpat dacă eram sub mandatul democraților” (n.r. al Obama) până la actualul contracandidat – Joe Biden în scandalul de corupție al fiului său – Hunter Biden – Burisma. Democrații declanșând chiar și suspendarea președintelui Donald Trump – respinsă de Senatul american la începutul anului 2020.
 

În administrația democrată, politicieni toxici, lacomi și oportuniști au ajuns să stăpânească puterea.

 
Fostul ambasador, Mark Gittenstein, un bun prieten al lui Joe Biden a susținut înscăunarea oportunistului Victor Ponta, în detrimentul lui Klaus Iohannis, ca președinte al României! De altfel, previzibil, încă de la refuzul din 2009 al președintelui de atunci, Traian Băsescu de a nu-l numi premier pe Klaus Iohannis. 

În 2012, în schimb, l-a numit pe Victor Ponta premier, politicianul care a divizat România în băsiști și pontiști, și care la alegerile din 2016, s-a lepădat de democrați, ținând partea Republicanilor și blamându-l pe filantropistul George Soros.
La vizita vicepreședintelui american din 2014, în România, Joe Biden l-a îmbrățișat pe Traian Băsescu, spunându-i ,, Mă bucur să te văd prieten bun!” 

 

 
Trump testat negativ, marți, cu puțin timp înainte de înfruntarea cu Joe Biden

 
Dezbaterea de marți, 29 septembrie 2020, a arătat un președinte energic și bine înfocat, așa cum Trump a obișnuit publicul în ultimii 4 ani.

Nu a fost o dezbatere tocmai reușită de nici o parte, însă un lucru este esențial: acuzațiile populiste
de tip ,,nu ai plătit taxe”, sunt la mare căutare și în America.

Acuzat că a plătit doar 750 de $ taxe pentru veniturile sale, răspunsul nu a fost suficient de puternic: ,,Am plătit milioane!” Când corect era să amintească de miile de angajați pentru care societățile sale plătesc taxe!

Conform unui studiu Cnn money, din septembrie 2015, angajații lui Trump însumau 34.000, iar Trump Organization avea venituri de 9,5 miliarde anual.

Nu este nemaiîntâlnit ca banii să fie reinvestiți. O constantă în aportul asupra societății este numărul de angajați, pentru care intră automat taxe la stat.
 

Emoții pentru Trump, a cărui alegere este în interesul național al României.

 
Dimineața zilei de vineri, 2 octombrie 2020: Breaking News! Donald și Melania Trump testați pozitiv la coronavirus! Presa titra anunțul făcut pe Twitter de președintele Trump.
La nici trei zile de la prima dezbatere, președintele care tocmai răspunsese criticilor aduse contracandidatului său, Joe Biden, testează pozitiv la virusul ucigaș!

 
De aici nu mai este mult ca furia dezlănțuită de o parte și de alta să se încleșteze și mai mult.

 
Pe deoparte democrații și fanii acestora vor susține în continuare că și-a primit pedeapsa pentru nepurtarea măștii, însă de cealaltă parte sentimentul de furie va fi și mai profund. Contagiosul virus s-a lipit de președintele în funcție tocmai în preajma dezbaterilor prezidențiale, urmărite cu sufletul la gură de 74 de milioane de americani, aproape de recordul stabilit de Reagan în 1980 de 80,6 milioane de americani. Puțini sunt cei care nu se întreabă cum a fost posibil așa ceva. Și tot la fel de puțini sunt cei care cred că nimeni nu e de blamat.

 
The Telegraph titra, sâmbătă:,,Cum s-a infiltrat coronavirusul în Casa Albă, ajungând la Donald Trump, cel mai testat om din lume.

Hope Hicks a călătorit cu președintele pe Marine One, elicopterul prezidențial și pe Air Force One”
 

În articol, jurnalistul Nick Allen, de la The Telegraph, face o analiză amănunțită despre evoluția ultimelor zile premergătoare infectării președintelui american.
 

 

 

,,Coronavirusul a început să se infiltreze în bula interioară a Casei Albe în ultima săptămână, iar căutarea sursei este pornită acum.

Hope Hicks, în vârstă de 31 de ani, fostul director de comunicare al lui Trump, care s-a dovedit a fi pozitivă, s-a întors de partea sa înainte de campania electorală.

Sâmbăta trecută, Trump a anunțat-o pe Amy Coney Barrett în funcția de nominalizată la Curtea Supremă, într-o ceremonie la Casa Albă, înainte de a se îndrepta spre un miting din Pennsylvania.

Doamna Hicks a zburat cu el pe Air Force One și a fost văzută aplaudând la mitingul YMCA.”
 
,,Marți a fost alături de domnul Trump la zborul către prima dezbatere prezidențială din Cleveland, Ohio, unde a fost văzută coborând din Air Force One fără mască.

Printre alții din avion s-au numărat Ivanka Trump, consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien și directorul de campanie al dlui Trump, Bill Stepien.”
 

 
Președintele a testat negativ înainte de a urca pe scenă alături de Joe Biden

 
,,Mai târziu, doamna Hicks a fost văzută la hotelul InterContinental Suites din Cleveland, unde Trump a petrecut câteva ore înainte de dezbatere. Președintele a testat negativ înainte de a urca pe scenă alături de Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA din 2020.
A doua zi, miercuri, doamna Hicks a fost printre micul grup de oficiali care au mers cu președintele într-o călătorie de campanie în Minnesota.

Ea a fost văzută trecând prin peluza sudică a Casei Albe până la elicopter la 14:43, împreună cu ginerele președintelui și consilierul prezidențial principal Jared Kushner și cu șeful campaniei de pe rețelele sociale, a domnului Trump, Dan Scavino. 
 

Niciunul nu purta măști. Oricine intră în contact cu președintele, inclusiv jurnaliștii, este testat în prealabil.
 
Doamna Hicks a raportat că simte simptome minore după miting și a fost izolată într-o altă parte a Air Force One pentru zborul înapoi la Washington.

Diagnosticul doamnei Hicks a fost confirmat definitiv joi dimineață. Au fost ridicate întrebări de ce a durat atât de mult. ”
 
Emoțiile pentru următoarele 48 de ore sunt mari, dar… You can beat this, Donald Trump! 
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă