18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPropaganda a găsit mortul

Propaganda a găsit mortul

Să ne mai amintim odată declaraţia de după dezastrul din Colectiv: “Au trebuit să moară oameni pentru ca guvernul să plece.” Am scris nu demult, la fel ca alţi jurnalişti nealineaţi, că sistemul caută o victimă pe care să o ridice pe un afet de tun.

Prin Alexandru Căutiş, propaganda sistemului a găsit victima: “Ilie Gâzea (68 de ani, din Turnu Măgurele – Teleorman) a murit duminică seară în Spitalul Județean din Alexandria după ce participase la mitingul diasporei din 10 august, la București, unde fusese gazat de jandarmi și apelase la ajutorul SMURD din cauza sângerărilor nazale.“

Dar ce spun autoritățile medicale despre moartea protestatarului din Piața Victoriei? Conducerea spitalului îl avea în evidență și tratament pentru o serie de afecțiuni cardiace și digestive.

Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, și Spitalul Județean Alexandria au transmis ieri presei o serie de informații referitoare la Ilie Gâzea, persoana care a decedat la mai bine de șase zile după protestul organizat de Diaspora în Piața Victoriei.

Conform informării oficiale a Spitalului Județean, ”La Spitalul Județean s-a prezentat în data de 15 august, prin transfer, un pacient în vârstă de 68 de ani cu hemoragie digestivă superioară  exprimată prin  melenă si sindrom anemic sever. Investigațiile au confirmat diagnosticul de ulcer multiplu sângerând și a fost internat la terapie intensivă  unde a beneficiat de tratament specific. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat. În data de 19 august,  la ora 23:45, barbatul  a decedat în urma unui stop cardio-respirator.” Spitalul din Alexandria a transmis și că ”pacientul era în evidență  și tratament pentru o serie de afecțiuni cardiace și digestive, printre care și  fibrilație atrială permanentă  pentru care avea indicație de tratament anticoagulant.”

Departamentul pentru Situaţiile de Urgenţă a confirmat că un echipaj SMURD a îngrijit pacientul în data de 10 august, menţionând însă că acesta prezenta afecțiuni cardiace mai vechi și că a refuzat, prin semnătură, transferul la o unitate medicală. Deocamdată autoritățile așteaptă rezultatele necropsiei pentru o confirmare a cauzei efective a morţii pacientului.

Pe internet şi pe televiziunile aservite se acreditează ideea morţii prin gazare. E simplu pentru orice ignorant să citeasă un verdict medical. Dar nu se caută adevărul. Misterul amplifică. E cel care crează tensiunea de care au nevoie mânuitorii umbrelor pentru a impune vrerea Alesului: “Guvernul meu.” Şi dacă guvernul majorităţii parlamentare nu cedează, “băieţii” au găsit o victimă, pe care să o urce pe scut.

Ce contează că zeci de specialişti spun că la un bolnav cronic orice turnantă e posibilă în cazul lipsei tratamentului avizat de doctorii în măsură să asigure viaţa.

Moartea e tragică oriunde s-ar ascunde. Dar să profiţi de un context pentru a-ţi confirma agenda demult scrisă e de un cinism patologic. Ce mai contează că ulterior se va afla că plecarea la Dumnezeu a nefericitului a fost o coincidenţă, nu un compus de factori exogeni?

Înainte mulţi îl ascultau pe Raed Arafat ca pe un profesionist pur-sânge.  Acum, când el declară că producătorul gazelor iritante folosite de jandarmi sunt conforme cu toate standardele europene și internaționale în vigoare devine nefrecventabil. Mai mult, informația a fost confirmată şi de oficiali ai Jandarmeriei care au declarat că  că astfel de produse de descurajare a mulţimilor agresive nu pot fi achiziţionate de forţele de ordine din U.E. dacă nu au certificate de omologare și conformitate.

Raed Arafat şi reprezentanţii elitelor medicale în zadar prezintă puncte de vedere că acele gaze iritante nu pot genera complicații sau probleme de sănătate auxiliare care să pună în pericol viața persoanelor care au intrat în contact cu ele.

Zilele acestea agenda publică a înregistrat cele mai abracadambrante afirmaţii: potrivit cărora gazele schimbă ADN-ul, s-a dat cu gaz sarin, e un război cu arme chimice, că spray-urile jandarmilor afectează fătul chiar şi pentru femeile care nu sunt gravide. Tot internetul era plin de fake-news-uri că acele gaze provoacă celor expuşi cancer.

Concursul de factori şi nefericirea unuia trecut la cele veşnice sunt elemente din orice manual de propagandă.

Dumnezeu să-l hodine pe Ilie Gâzea! Sufletul său să aibă drum în lumină şi să-şi găsească împăcarea. Dar şi adevărul. 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă