13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiRemedierea, eterna speranță a învățământului românesc

Remedierea, eterna speranță a învățământului românesc

Este o decizie logică a Ministerului Educației de a impune aceste cursuri remediale, dar, în același timp, desfășurarea lor, în realitate, trebuie supravegheată.

Nu este pentru prima dată când auzim, în școala românească de cursuri remediale, au fost și alți miniștri ai Educației care au venit cu această propunere, înainte de apariția pandemiei, pentru a ajuta elevii care au pierdut pasul cu restul generației lor.

Marea problemă a învățământului românesc, una de care e greu de prognozat dacă vom scăpa cândva, este însă lipsa prevenției.

Cursurile remediale sunt bine venite, dar școala românească are nevoie de o gândire pe termen lung pentru ca procesul didactic să devină eficient pentru toți elevii și pentru a preveni experiențe nefericite precum a fost organizarea cursurilor exclusiv online.

Până acum, nu am avut un ministru care să vină cu proiect real în acest sens.

Am avut doar discursuri politice.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă