4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSalarii mici, mulți profesori pe măsură

Salarii mici, mulți profesori pe măsură

Profesorul a postat un filmuleț din sala de clasă, în care apar și elevii săi, plângându-se de faptul că aceștia trebuie să poarte mască de protecție sanitară în timpul orelor de curs.

Pe lângă faptul că discutăm despre o gravă încălcare a protecției datelor cu caracter personal și că imaginea minorilor nu are ce căuta în mediul online, vorbim și de un limbaj neadecvat al celui care ar trebui să aibă rol de dascăl.

Profesorul numește elevii, în filmulețul public, “animăluțe”, ce sunt obligate să stea închise în țarc.

Am înțeles că s-a urmărit o ironizare a situației, ceea ce este discutabil, dar nu cu un asemenea limbaj și nu cu imaginea minorilor.

Este însă evident că acel cadru didactic este incapabil să conștientizeze acest lucru.

Aici vorbim de vechile probleme ale sistemului educațional românesc, care se acutizează în timp de pandemie: lipsa unor testări psihologice serioase pentru cadrele didactice de predare și salariile neatractive, ce țin tinerii bine pregătiți departe de sistem.

Avem anual sute de profesori tineri titulari care părăsesc sistemul, pentru că li se oferă oportunități financiare, mult peste salariile din Educație.

Și ce fac guvernanții?

Guvernul a amânat majorarea salariilor din Educație.

Dar în schimb, se dorește mai multă muncă și mai multă calitate din partea cadrelor didactice.

Am înțeles de la șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor că se va depune plângere penală împotriva profesorului cu pricina.

Multe plângeri penale ar trebui însă depuse împotriva celor care trimit elevii și profesorii în unitățile de învățământ, fără a le asigura mijloacele de protecție împotriva infectării, și celor care, de la nivel înalt, de peste 30 de ani, au sabotat sistemul educațional.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă