15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSpecialiștii noștri, mai catolici decât Papa, cu școlile

Specialiștii noștri, mai catolici decât Papa, cu școlile

Acești “specialiști” știu una și bună: să interzică.

Nu am studiat într-o facultate de Medicină, dar cred că astfel de concluzii de specialist pot fi luate și de un absolvent de patru clase (cinci, de când a fost introdusă și clasa pregătitoare).

Tot spunându-se nu activităților didactice, de la nivelul Ministerului Sănătății, am ajuns ca țara noastră să fie singurul stat din UE în care elevii sunt obligați să poarte mască de protecție sanitară în sala de sport.

Cele mai multe țări europene nu cer purtarea măștilor la orele de educație fizică și sport sau solicită acest lucru doar de la profesori.

Alte câteva state, precum Franța, au stabilit ca orele de educație fizică să se desfășoare doar în exterior.

Mai sunt și puține state care au suspendat orele de sport, dintre care Cehia și Portugalia, pentru că oricum au școlile închise.

Suspendarea orelor de sport nu poate fi benefică elevilor, în niciun context, mai ales că am văzut numeroși doctori care au concluzionat că efortul fizic reduce riscul de infectare cu Sars COV 2.

Noi am venit însă cu aberația purtării măștii în sala de sport.

În plus, profesorul este obligat, dacă ar fi să respecte baremele de notare (exagerate, oricum) să lase o mulțime de repetenți la sport, elevilor fiindu-le apropae imposibil să atingă rezultatele solicitate, cât timp cantitatea de oxigen pe care o pot folosi este semnificativ redusă de mască.

Ce să facem, să chimbăm programa orelor de sport?

Oricum Ministerul Educației se chinuie ani de zile pentru a introduce o programă nouă.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă