15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSpre o federaţie sau o Europă a patriilor?

Spre o federaţie sau o Europă a patriilor?

Conceptul de unire a statelor membre sub forma unei federaţii încalcă principiul de bază al părinţilor fondatori: “Europa patriilor.” Interesele economice ale Germaniei şi cele administrativ progresiste ale Franţei nu converg cu politica tradiţional conservatoare a Marii Britanii. Şi aşa s-a născut Brexit-ul.

Statele Unite ale Europei, o distopie

Statele Unite ale Europei sunt o distopie. Şi de aceea cresc curentele conservatoare, pe care vocile corectitudinii politice le califică drept naţionaliste.
Ţările din Europa de Est şi cele din Balcani care au aderat la Uniunea Europeană în etape diferite au primit promisiunea reducerii disparităţilor economice şi sociale. Fondurile structurale şi de cooeziune au ajutat enorm la construcţia infrastructurilor şi a prosperităţii anumitor regiuni.
Bruxelles-ul nu a finalizat însă cadrul financiar pentru 2021-2027, astfel încât viitorul este incert.

Partidele de dreapta pregătesc Europa de mâine
Suntem europeni, suntem egali, doar în drepturile fundamentale, nu şi în cele salariale sau ale accesului la tehnologiile de vârf. Păi şi atunci ce mai e piaţa comună?
Politica aducerii de imigranţi a întărit partidele de dreapta autentică din marile ţări ale Europei. Partidul lui Marine le Pen e în creştere în Franţa. Pentru prima oară într-un sondaj, lidera Adunării Naţionale trece înaintea lui Macron. Alegerile prezidenţiale din hexagon vor avea loc în 2022.
Scrutinurile din landurile germane indică ascensiunea Alternativei pentru Germania – AfD.
În Spania, au avut loc mai multe alegeri anticipate, din cauza imposibilităţii formării guvernului. Deşi s-au repetat, partidele establishmentului au rămas la aceeaşi cotă, doar VOX, partidul suveraniştilor, a crescut. Şi-a dublat numărul de parlamentari la ultimul scrutin. Este acum a treia forţă politică a ţării.
Liga Nordului, a carismaticului lider Matteo Salvini, speră la răsturnarea guvernului alianţei socialiştilor cu Mişcarea 5 stele, un partid gen USR.

Cele mai prospere ţări din Europa de Est nu au jugul anticorupţiei
Am lăsat special la urmă, ţările din Europa de Est.
Cele mai prospere din regiune, Slovenia, Ungaria, Polonia, au la guvernare de aproape zece ani partidele conservatoare, suveraniste.
Coloniştii au instituit în România mecanismul de stimulare a sentimentelor negative din om. Guvernează prin consecinţele sociale ale urii pandemice. Hegemonii au ştiut viciile societăţii şi au lovit acolo unde organismul social e mai debil.

Vocile lumii


„Cina de aseară a fost o altă mare etapă în proiectul drag inimii noastre – punerea din nou în acord a națiunilor noastre”, a spus Jérôme Rivière liderul Raliului Naţional, fostul Front Naţional. „Mulțumită eforturilor lui Steve Bannon, patrioții din toate părțile lumii nu sunt izolați. Colaborăm îndeaproape în folosul popoarelor noastre.”

 De ce suveranismul sperie în România?

Doctrinar, partidele actuale din România sunt praf. Cele mai importante trei partide merg în acelaşi siaj al progresismului şi al necrâcnirii faţă de corpocraţia tot mai rapace. Ce le diferenţiază acum pe PNL, PSD, USR? Doar tonul vocilor. Măsurile politice sunt în acord cu voinţa Bruxelles-ului care a instituit mai nou teroarea statului de drepţi. Cine nu e cuminte nu mai pupă fonduri structurale. Cam aşa se traduce noul bici. Vă întrebaţi, la fel ca mine, de ce popularii europeni nu-i fac vânt din alianţă Orbanului cel rău? Simplu. Ar îngroşa rândul suveraniştilor.
Anticorupţia e la noi triplu erectă faţă de statele din vecinătate. Cu toate eforturile, România pare cea mai coruptă în statisticile europene.
Oare e întâmplătoare campania de prigonire a celor care cred că singura ideologie care asigură prosperitatea oamenilor şi a naţiunilor e inspirată din Sfânta Scriptură?

Grupul suveraniştilor prinde contur. Farage e eroul
Recent, Steve Bannon, arhitectul victoriei lui Trump din 2016,s-a întâlnit la o cină de lucru cu un grup de europeni și latino-americani cu viziuni suveraniste, pentru a organiza viitoarea ofensivă contra globalismului.

Strategul lui Trump a avut ocazia de a-i avea la aceeaşi masă pe Jérôme Rivière, lider al partidului de dreapta din Franţa “Raliul Național” și membru al Parlamentului European cu Eduardo Bolsonaro, fiul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, cu Eduardo Verastegui, un romano-catolic de vocaţie, viitor candidat pentru alegerile prezidenţiale din Mexic.

Farage le-a spus celorlalți invitați că nu se mulțumește doar cu Brexit-ul. Următorul său obiectiv este de a transforma UE într-o „Europa a națiunilor suverane”.
Bolsonaro a subliniat „puntea” ideologică dintre tatăl său și Trump, despre care a spus că împărtășește o agendă și o abordare naționalistă, potrivit unei înregistrări a evenimentului, difuzată de Bloomberg News.

Doar dreapta creştină aduce prosperitate

Europenii vor prosperitate. Actuala birocraţie de la Bruxelles nu găseşte soluţii. Alegătorii se îndreaptă tot mai mult spre partidele de dreapta, batjocoritor numite naţionaliste, de către o juntă a corectitudinii politice, formată din sfertodocţi ai multinaţionalelor.

România nu are nicio alternativă pe această turnantă. Orice lider care va scoate capul va fi secerat cu gloanţe simple: “e omul lui Putin,” “vrea să ne scoată din UE,” “e comunist.”
Oare nu vă întrebaţi de ce în spaţiul public au apărut personaje vopsite în culori naţionale? Simplu. Sistemul a căpuşat cu impostori spaţiul de expansiune a dreptei autentice, suveraniste.

Propun o Ligă creştină
Jihadul propagandistic al sistemului are o putere imensă. Dar la un moment indefinit, dar predictibil, se va naşte o mişcare de renaştere naţională. Fie că i se va zile Liga creştină, fie Partidul suveraniştilor, va reprezenta interesele celor revoltaţi de tupeul multor ambasadori şi CEO-iştilor multinaţionalelor. Cineva trebuie să ia steagul luptei pentru o Românie creştină, suverană. Cine va fi acela?

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă