16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTătaru dă năvală în clasele mici

Tătaru dă năvală în clasele mici

L-am văzut din nou pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, venind cu sfaturi, ce se transformă, după cum am putut constata până acum, în directive, în domeniul cu care ne e tot mai ușor să înțelegem că nu prea are tangență, școala.

Ministrul Sănătății vrea ca măștile de protecție sanitară să fie obligatoriu purtate în unitățile școlare, chiar și de elevii din clasele mici.

Oricine poate realiza că acest lucru este imposibil de pus în practică.

Vorbim de copii mici, energici, pe care nu îi poți sufoca, obligându-i să poarte mască.

Intervine și factorul emoțional, mulți copii, la vârste mici, se sperie când sunt obligați să poarte mască.

La clasele mici, timpul de concentrare al elevilor este oricum redus, după 15 – 20 de minute, profesorii fiind oricum nevoiți să le ofere un scurt moment de destindere, pentru a le putea prezenta ulterior noi noțiuni, iar copiii să fie atenți.

Purtarea măștii, pe întreaga durată a cursurilor va reduce și mai mult intervalul de timp în care elevii din clasele mici pot înmagazina noi cunoștințe, ceea ce se traduce printr-un act educațional sacrificat.

În aceste condiții, ne vom juca de-a școala, acum, la fața locului, dar mai rău ca în cazul învățării online.

Se ajunge aici, din cauza incompetenței autorităților centrale și locale de a asigura în sălile de clasă ale unităților de învățământ preuniversitar, un mediu în care se poate desfășura adecvat activitatea didactică, în condiții de pandemie.

Mai avem mai puțin de o lună până la debutul noului an școlar, iar autoritățile nu au fost capabile să monteze panouri de plastic transparent la băncile elevilor.

Astfel, nu ar mai fi fost nevoie ca elevii să poarte mască tot timpul.

Dar, atenție, să nu dăm de alte cazuri triste!

Aceste panouri, dacă vor fi achiziționate, trebuie verificate, în mod deosebit la clasele mici, să nu fie casabile, ca să nu ne trezim cu o serie de știri în care să se vorbească despre copii vătămați în școală.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă