14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTestele care arată lipsa de eficiență a școlii noastre

Testele care arată lipsa de eficiență a școlii noastre

Aceste teste au fost gândite, la nivel european și mondial, pentru a arăta exact cum știu să aplice elevii, în situații întâlnite în viața de zi cu zi, informațiile dobândite în școală.

Rezultatul ultimelor testări, realizate pe parcursul a trei ani, conform calendarului programului internațional, arată ineficiența sistemului educațional din țara noastră.

Concret, conform datelor rezultate în urma aplicării ultimelor teste PISA, 46% dintre elevii din România suspuși examinării nu au înțeles cerințele.

Aceasta, deoarece nu mai discutăm de probleme simple de matematică, după modelulul: aflați suma rezultată din adunarea a două numere.

La aceste teste, copiii trebuie să demonstreze că pot rezolva o situație descrisă, aplicând ceea ce au învățat la orele de Matematică, Fizică, Științele naturii, Comunicare etc.

Rezultatele obținute de elevii români la ultimele testări plasează țara noastră pe unul dintre locurile din coada clasamentului.

România ocupă locul 47 în lume la testul de citire PISA 2018, după recentele rezultate prezentate.

La matematică, țara noastră se situează pe locul 52, în timp ce clasarea cea mai slabă am avut-o la științe, poziția 55.

Pandemia mondială de coronavirus a oferit României însă o perioadă în care ar putea să mai repare situația, studiul PISA, care evaluează o dată la fiecare trei ani performanţele sistemelor de Educaţie, a fost amânat pentru decembrie 2023 în loc de decembrie 2022 din cauza crizei sanitare, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), instituţia care îl publică.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă