Vaccinul românesc, sabotat de serviciile secrete?

Marius Ghilezan Actualizat: 23.04.2021 - 06:16
Marius Ghilezan

“România liberă” a publicat încă de anul trecut etapele de dezvoltare ale vaccinului românesc împotriva coronavirusului, fiind un model unic în lume de tehnologie revoluționară. În loc să fie ajutat, institutul OncoGen din Timișoara a fost sabotat.

Share

Fostul consilier prezidențial pentru sănătate, profesorul Virgil Păunescu, a publicat încă din februarie 2020, într-o revistă Open Source, date despre cum un vaccin pe bază de limfocite ar putea stopa pandemia.

Încă de la începutul cercetărilor, echipa sa a avut în vedere o imunizare de până la 17 ani. Guvernul României a oferit prin intermediul Ministerului Învățământului, entitate care a înghițit fostul minister al cercetării, un grant de 730.000 de Euro, bani care au venit doar în vară, într-o proporție ridicol de mică.

Dar de ce există suspiciunea rezonabilă de sabotaj și de vindere a patentului unei agenturi străine?

Să le luăm pe rând, ușor, ca să nu amețim.

Strategia Națională de Informații a Statelor Unite susținea într-un raport din 2005 necesitatea de a "întări expertiza analitică, metodele și practicile; să se folosească expertiza oriunde se găsește; și să se exploreze opiniile analitice alternative".

Punct, ochit, punct lovit.

Păunescu ar mai avea nevoie de 2-3 milioane de euro și o linie de producție

Big Pharma l-a sabotat pe președintele SUA, Donald Trump, prin amânarea apariției vaccinurilor anti COVID-19, a fost de părere Virgil Păunescu, într-o excelentă emisiune de la Radio Gold Fm, realizată de Cozmin Gușă.

Dar și el a suferit același atac. Fără a ști, a devenit țintă.

desen realizat de Ștefan Popa Popa'S

Prevăzător, s-a aliat cu Institutul Cantacuzino din București, pentru intrarea pe linia de producție.
Ar mai fi avut  nevoie de 2-3 de milioane de Euro pentru validarea testelor. Așa după cum bine se cunoaște, nu numai în lumea experților, orice vaccin, fie cu agent patogen în stare latentă, fie pe bază de ARN (tehnologie care va aduce inventatorilor germani de etnie turcă, Nobelul), are nevoie de studii clinice pe grupuri reprezentative. Acolo se duc majoritatea banilor.

Guvernul României n-a avut ochi pentru o cercetare revoluționară, de care s-au interesat și chinezii și britanicii, la nivel de ambasade. Nu prin spioni.

Virgil Păunescu și-ar fi putut proiecta un viitor bănesc exceptional. Până și ajutorul logistic și financiar propus de către străini le-a refuzat.

Voia să producă un vaccin 100% românesc. Și încă nu e ceasul oprit.

Cîțu poate schimba paradigma blocajului

Mintea de pe urmă a lui Cîțu și înțelepciunea dovedită a lui Sorin Cîmpeanu ar putea lansa pe orbită prima echipă din lume care a propus un vaccin anti-COVID-19, pe bază de limfocite. Universitatea din Tübingen merge pe același drum, gândind o tehnologie similară.

Sigur că Păunescu nu lucrează pentru Premiul Nobel, care bine se știe e uns cu milioane de dolari. Nicio echipă de cercetare nu câștigă pe “inima goală.”

Dar de unde știm că serviciile secrete românești l-au sabotat?

Directorul actual al Institutului Cantacuzino, fost medic sportiv, e în poziție de non-combat. Cum s-ar spune l-au anihilat, i-au înmuiat genunchii pentru acțiune.

România putea fi cea mai avansată țară din lume la studiul privind vaccinul cu inoculare de până la 17 ani.

Dar n-a fost să fie.

De unde i-a venit ideea profesorului timișorean?

De peste șase ani studiază un vaccin, pe baza tehnologiei avansate a folosirii peptidelor, împotriva cancerului. A găsit multe similitudini și a pornit la atac. Nevinovat, a publicat secretul lui Polichinelle. A dat formula. Dar nu a divulgat mecanismul. Totuși, Universitatea din Tübingen, ce coincidență, lucrează pe aceași tehnologie, dar pe care a anunțat-o mult după OncoGen.
În lupta contra cancerului, numai SUA a alocat peste 1.000 de miliarde de dolari. Genetica va fi știința viitorului. Medicina va fi personalizată.
Cercetările sunt în stadii avansate privind secvențialitatea tumorii și a sistemului imunitar, astfel încât prin modulare moleculară să se distingă mecanismul de luptă al organismului asupra tumorii. După cum se știe, celulele canceroase au nu numai sistem de luptă, dar și unul de apărare.
OncoGen din Timișoara are o viziune proprie, dar cine să știe? Directorul său, Virgil Păunescu, a fost făcut țință. La început i-au tăiat fondurile, apoi au trimis ”înaintașii” pentru a se preda. Nu a catadicsit. Și l-au făcut nebun. Mai un pic și-l fac omul rușilor.

Suspect: crimă

Susceptibilitatea sabotării, ca să nu ținem prea mult cititorii cu sufletul la gură, vine din ultima acțiune a Curții de Conturi – prin Camera de Conturi Timișoara – care i-a cerut în regim de maximă urgență să răspundă la o serie de întrebări.
Și ce credeți? Instituția de control a statului român era interesată de cum se amestecă proteinele, care e tehnologia, ce fel de compuși organici folosește echipa de cercetare, pe ce a cheltuit banii, de ce nu a făcut licitații pentru celulele achiziționate?
Mai mult, maxima epistemiologiei auditului e reprezentată de chestionarea subiecților din echipa de cercetare dacă au pornit activitățile înainte de finanțarea primită de la statul român și de unde au avut banii.  
Curtea de Conturi e condusă de un fost colaborator al DIE. Urmează mai multe documente. Tic, tac.
 

Vocile lumii

Nelu Tătaru

Fost ministru al sănătății

După ce s-a autovaccinat cu propriul vaccin, Nelu Tătaru, ministru de atunci al sănătății, a declarat presei că a dispus o anchetă.

"Este o anchetă internă la nivelul Spitalului Judeţean Timişoara, acel compartiment face parte din Spitalul Judeţean Timişoara, este o anchetă în curs şi vom evalua. Atât activitatea ştiinţifică, cât şi resursele folosite", a precizat ministrul Sănătăţii.

 

 

Comentarii

loading...