16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiVătafii democrației ne râd în nas!

Vătafii democrației ne râd în nas!

PREȘEDINȚIE
 
ION OPRIȘOR, LEONARD ORBAN,MIHAELA CIOCHINĂ,LAURENȚIU MIHAI ȘTEFAN, COSMIN ȘTEFAN MARINESCU, SERGIU NISTOR, DIANA LORETA PĂUN, LIGIA DECA, GEORGE VLADIMIR DUHAN, SANDRA PRALONG, NICOLETA NICOLAE -IOANA, SIMONA- LIVIA MAFTEI, MIHAI ȘOMORDOLEA,GABRIEL CRISTIAN PIȘCOCIU, CONSTANTIN IONESCU, GHEORGHE ANGELESCU

 

 

 

 

 

 

PRIM MINISTRU:
 
IONEL DANCĂ, MĂDĂLINA ILEANA SIMION, EDUARD-ANDI MANCIU,RADU NICOLESCU, VIRGIL GURAN, TĂNASE STAMULE, THEODOR – COSMIN ONISII, NICOLAE DRAGOȘ GAROFIL, CRISTINA DARIAN BUZAȘU ENACHE, VALENTIN CONSTANTIN BRETFELEAN, GIGEL ALIGA, DAN ȘTEFAN MERAN, VALENTIN- SORIN COSTREIE, CLEMENT NEGRUȚ, IONEL OVIDIU BOGDAN, MARIA GABRIELA- HORGA, SIMONA MIHAELA BRĂTULESCU, VLAD-ADRIAN ȚONE, TONY -AVRAMESCU- GRUIA ROMANI, REMUS BORZA
 
Nici nu îndrăznesc să scriu câte milioane de lei costă anual acești indolenți ,,vătafi ai democrației” care probabil se gândesc la discursurile urii ale Gretei Thunberg, adolescenta diagnosticată cu autism și vajnică luptătoare a climate change! (schimbări climatice).
De ce să nu mai murim și noi nițel, doară e loc, la câte miliarde suntem pe planetă, trebuie să ne facem loc să respirăm aer curat! Da! Aerul acela curat pe care marile concerne ni l-au furat! Acele mari concerne care varsă în tolba ,,vătafilor democrației” galbenii cumpărători de vieți ! Și care iată, astăzi tac și aruncă o țară și 3 ,,Voinici” aflați la butoanele ei, într-o mare de neant, boală, recesiune și moarte!

Cum să avem un guvern? Să împiedicăm omul de paie să dea cu coasa și să trieze ,,carul cu fân”? Să nu punem noi România pe butuci? Și să o vindem de tot la bănci, peste câteva luni? Își freacă astfel, mâinile, vătafii care torc satisfăcuți că stocul lor de lapte este de neatins.

De azi, în următoarele 16 săptămâni, toate instituțiile și toate societățile vor intra în șomaj tehnic. Sistemul de sănătate va fi sufocat, vârful epidemiei va inunda spitalele, cadrele medicale nu vor face față, iar frica și teroarea va duce la lipsa de alimentare cu hrană a populației. Deja măsurile aberante de a băga transportatorii în carantină nu fac decât să oprească fluxul de aprovizionare cu mijloacele necesare supraviețuirii, nu mai vorbim de medicamente și igienă, ci de hrană!

Limitarea călătoriilor și hulirea Diasporei o altă năzbâtie exuberantă și josnică a apucaților de comuniști! De parcă în 2007 a aderat doar Diaspora la Europa, nu toată țara! Nu stăteam noi încolonați la Clintoni? Nu-l gâdilam noi toți pe Obama? Acum nu-l gâdilăm pe Trump să ne dea Wisa Wave să fim liberi la mișcare și în S.U.A.?

Free movement (liberă mișcare) am vrut cu toții, și e foarte frumos și e foarte bine, mulți români și-au făcut un trai decent devenind Diasporeni și subțiind presiunea asupra bugetului de stat și cel al sănătății! Frumusețea a venit la pachet și cu niște sacrificii, printre ele și libera mișcare a virușilor! Și nu e nici de râs și nici de plâns.
Este realitatea! O pandemie vine o dată la o generație, vom deveni imuni și la aceasta și vom trece cu bine și peste aceasta dacă, și citez din BoJo (Boris Johnson) ,,dacă avem grijă unii de alții și dacă ne angajăm sufletește într-un efort național complet!

Citește și discursul lui Boris Johnson:

https://romanialibera.ro/international/boris-johnson-discurs-exceptional-proiect-de-salvare-economica-bani-pentru-populatie-incurajare-821685
 
Lipsa de reacție și inconștiența unor politicieni trebuia contracarată de consilierii ,,vătafi ai democrației”! Pentru astfel de situații îi ai acolo. Luăm exemplul Marii Britanii, acum două zile au prezentat un plan de acțiune și salvare economică, pe care îl voi rezuma mai jos, iar ieri au explicat și au pregătit populația pentru Coronavirus.

 

Citește și discursul lui Sir Patrick Wallance:
 
https://romanialibera.ro/international/ofiterul-stiintific-explica-epidemia-covid-19-si-cand-si-cum-trebuie-sa-actioneze-guvernul-britanic-821693
 
Acum două zile, presa britanică titra că trezorierul britanic pompează miliarde în economie pentru a combate coronavirusul:
,,Rishi Sunak a vorbit despre un pachet de 30 miliarde de lire sterline pentru a stimula economia și a trece țara prin focarul de coronavirus.
El a anunțat că suspendă ratele de afaceri pentru multe firme din Anglia, extinderea salariilor medicale și stimularea finanțării NHS (Sistemul Național de Sănătate).
În primul său discurs al bugetului, el a avertizat despre o perturbare „semnificativă”, dar temporară a economiei Regatului Unit, dar a promis: „Vom trece prin asta împreună”.
Banca Angliei a anunțat o reducere de urgență a ratelor dobânzilor.
Domnul Sunak, care a fost promovat în funcția de cancelar în urmă cu doar patru săptămâni după ce Sajid Javid a renunțat la guvernare, a trebuit să scrie din nou în grabă planurile financiare ale guvernului pentru a face față coronavirusului.”Facem tot ce putem pentru a menține această țară și oamenii noștri sănătoși și securizați financiar”, a spus el pentru parlamentari. Din cheltuielile suplimentare de 30 miliarde lire sterline, 12 miliarde lire sterline vor fi vizați în mod specific măsurilor de coronavirus, inclusiv cel puțin 5 miliarde lire sterline pentru NHS în Anglia și 7 miliarde lire sterline pentru întreprinderile și lucrătorii din Marea Britanie. Aceasta se află pe deasupra altor promisiuni de cheltuieli care se vor ridica la 18 miliarde de lire anul viitor și chiar mai mult în anii următori. Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară (OBR) a declarat că cheltuielile suplimentare pentru departamentele guvernamentale și investiții reprezintă cel mai mare „cadou” bugetar din 1992 și vor adăuga în jur de 100 miliarde de lire sterline împrumuturilor publice până în 2024.”
 
Jos cu ,,vătafii democrației”! Concediere masivă, Președinția și Guvernul ar trebui să ia exemplu de la un partener strategic, cum este Marea Britanie și să organizeze rapid un Consiliu format din profesori în sțiințe medicale și calcule de prevenție, profesori de economie, reprezentanți ai băncii naționale ai României, Armata (structurile de contrainformații și terorism, cei antrenați pentru astfel de acțiuni de izolare) pentru a contracara și a crea un plan de  salvare a României și a cetățenilor săi.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă