27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiVeste bună pentru elevii silitori cărora le-a lipsit școala

Veste bună pentru elevii silitori cărora le-a lipsit școala

Guvernanții au decis să permită organizarea festivităților școlare pentru finalul anului școlar.

Practic, după un an de distanțare, comunitatea școlară poate fi din nou întregită, dascălii, elevii și profesorii având posibilitatea de a celebra împreună depășirea unei perioade difcile și, în aceeași măsură, tristă pentru școala românească.

Ce-i drept, nu va fi posibil ca toți părinții sau alte rude ale elevilor, dornice să asiste la încununarea succesului copiilor, vor avea posibilitatea să particepe la festivități, fiind impuse mai multe condiții.

Vaccinul anti-COVID-19 efectuat va fi asul din mânecă pentru adulții care vor să-i însoțească pe elevi la festivitățile de premiere.

Am avut deja posibilitatea să văd mai mulți absolvenți de clasa a XII-a, cei care încheie anul școlar mai repede, fiind în așteptarea examenului maturității, participând la festivități de încheiere a liceului.

Este un moment important în viața oricărui individ și a fost trist pentru generația anterioară, care a fost vitregită de o asemenea amintire.

Ne mai rămâne doar să sperăm că nu vom mai avea parte de un nou episod similar cu pandemia COVID-19 și că școala românească a învățat ceva din această experiență și va fi mult mai pregătită într-o eventuală dată viitoare.

Felicitări absolvenților pentru că au reușit să răzbească în condițiile vitrege ale sistemului educațional românesc nimicit de pandemie și mult succes la examenele naționale!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă