23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPolitică372 de voturi în favoarea stării de alertă, exprimate în Parlament

372 de voturi în favoarea stării de alertă, exprimate în Parlament

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite, miercuri, în şedinţă comună, au încuviinţat instituirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru 30 de zile.

Din totalul de 465 de deputaţi şi senatori au votat 417, astfel 372 ”pentru”, 37 ”împotrivă”, 6 abţineri, iar doi parlamentari nu au votat.

Hotărârea de Guvern prin care se instituie starea de alertă, începând cu 18 mai, a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Printre măsurile prevăzute sunt obligativitatea purtării măştilor, interdicţia de a circula, în localităţi, în grupuri mai mari de trei persoane care nu sunt din aceeaşi familie, interzicerea mitingurilor şi concertelor, suspendarea zborurilor şi menţinerea mai multor puncte de frontieră închise, dar şi suspendarea cursurilor şcolare.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă