12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăA murit Hildegard Puwak, fost ministru al Integrării Europene. Ce spun Ion...

A murit Hildegard Puwak, fost ministru al Integrării Europene. Ce spun Ion Iliescu și Adrian Năstase

Anunţul a fost făcut de Maria Manuela Catrina, preşedintele Organizaţiei de Femei din Bucureşti a PSD, pe pagina de Facebook.

Fostul președinte Ion Iliescu a transmis un mesaj de condoleanţe după decesul fostului ministru Hildegard Puwak. “Cu tristeţe am primit vestea morţii celei care a fost Hildegard Puwak, ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase şi economist cu o profundă înţelegere a fenomenului economic, om de stânga şi un om de echipă. Am apreciat, în toţi anii în care am colaborat, seriozitatea demersului ei politic şi intelectual, responsabilitatea sa şi angajamentul neabătut în slujirea interesului public”, a scris Ion Iliescu pe blogul personal.

Fostul preşedinte al României evidenţiază contribuţia adusă de Hildegard Pueak la succesul negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană şi spune că acesta a fost prea puţin scos în evidenţă. “A fost întotdeauna un om modest, nu i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor. În acei ani în care acţionam practic contra-cronometru pentru a încheia capitolele de negociere, expertiza sa a fost un avantaj pentru România”, a mai transmis Iliescu.

Ce a spus Adrian Năstase după ce a murit Hildegard Puwak

Fostul premier Adrian Năstase a scris vineri seara, pe blogul său, că Hildegard Puwak, fost ministru al Integrării Europene în Cabinetul pe care l-a condus, a suferit nemeritat calvarul „anti-corupţiei”, fiind atacată murdar.

“A murit Hildegard Puwak. Rolul ei in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu va putea fi niciodata indeajuns subliniat. Nu cred ca am mai intalnit pe cineva atat de ordonat, de disciplinat, de corect in relatia cu colegii. Am lucrat impreuna si in opozitie si la guvern. Documentele pregatite, solutiile avansate erau impecabile. Tocmai valoarea ei a transformat-o in tinta politica. A fost atacata murdar, familia ei a patimit. Din pacate. Dupa 2004, a suferit, nemeritat, calvarul „anti-coruptiei”. Un destin frant, un om competent mai putin in angrenajul economiei romanesti”, a scris fostul premier Adrian Năstase.

Cele mai citite

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă