Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Abuzul în serviciu, mărul discordiei: Kovesi, atac la adresa instituţiilor din justiţie

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a început în forţă discursul susţinut la bilanţul instituţiei pe care o conduce. Procurorul şef a ieşit la rampă cu un atac dur la adresa instituţiilor din justiţie, dar şi a autorităţilor publice, pe care le acuză că sunt neglijente.

Rl online 0 comentarii

"CCR a pronunţat în 2016 o decizie privind infracţiunea de abuz în serviciu, astfel procurorii mai pot investiga doar infracţiuni care prejudiciază bugetul de stat prin încălcarea legilor. Când se produc prejudicii prin încălcarea legislaţiei secundare, în aceste situaţii nu mai putem reţine răspunderea penală. Ca efect: au fost închise 275 de doare cu prejudicii de 148 de milioane de euro. În câte din aceste dosare închise ca efect al deciziei CCR celălalte instituţii au demarat proceduri pentru a stabili răspundere civilă sau penală? Există interes la alte instituţii pentru a recupera aceşti bani pierduţi?

În multe cauze investigate, există situaţii în care reprezentanţi ai autorităţilor publice nu se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciilor. Lucru de neînteles.", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Comentarii

loading...