FOTO: Arhivă

FOTO: Arhivă

Adina Vălean este audiată în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene

Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, este audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene, ea fiind însoţită de către premierul Ludovic Orban.

Catinca Giosanu 0 comentarii

Audierea are loc în baza  Legii nr.373 din 18 decembrie 2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, se arată pe agenda Comisiei de afaceri europene din Senat.

Audierea Adinei Vălean în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European este programată joi, 14 noiembrie. Tot atunci, vor fi audiaţi Oliver Várhelyi (Ungaria) şi Thierry Breton (Franţa). 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern,  că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor.

În aceeaşi zi, preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României.

Acuzat de lipsa consultării cu partenerii politici în privinţa nominalizării Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european, Ludovic Orban a declarat că decizia a fost luată ”sub imperiul urgenţei”.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...