15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăAnca Dragu (USR PLUS) laudă fostul guvern condus de Adrian Năstase

Anca Dragu (USR PLUS) laudă fostul guvern condus de Adrian Năstase

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), a formulat un neașteptat mesaj de apreciere față de un fost guvern al PSD, chiar în momentul în care în interiorul actualei Coaliții de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR) există mari divergențe.

“România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. Personal am insistat pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de câte un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să ne amintim că cel mai performant guvern care ne-a adus şi ne-a deschis drumul către aderarea la Uniunea Europeană a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Năstase”, a susținut Anca Dragu, duminică, 18 aprilie, într-o emisiune a postului Prima TV.

Anca Dragu a explicat pe de altă parte că “nu este vorba despre un model” pe care să-l preia de la fostul guvern PSD, dar că apreciază faptul că acel guvern a avut continuitate.

Declarația președintelui Senatului intervine cu o zi înainte ca luni, 19 aprilie, să aibă loc o reuniune a Coaliției de guvernare. La această reuniune, USR PLUS (din care face parte și Anca Dragu) va cere demiterea lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru. Dacă această cerere va fi îndeplinită, USR PLUS va rămâne la guvernare și va propune un nou ministru al Sănătății, pe postul devenit vacant prin demiterea lui Vlad Voiculescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă