Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adrian Năstase: „Este nevoie de reglementări în zona parchetelor pentru a limita abuzurile”

Adrian Năstase: „Este nevoie de reglementări în zona parchetelor pentru a limita abuzurile”

Fostul premier Adrian Năstase a postat sâmbătă, pe blogul personal, o scurtă radiografie a politicii acestui început de vară.

Cristian Hagi 0 comentarii


Adrian Năstase tratează atât teme internaționale, precum introducerea de către SUA a unor taxe vamale în relațiile comerciale cu Europa, cât și chestiunea DNA.

„A sosit vara. Căldură mare. Guvernul aruncă cu zile libere în populație. În curând, în calendar, vor fi menționate, cu roșu, doar zilele lucrătoare. În rest, „punți”.

Eu credcă termenul de „încălzire globală” se referă și la situația politică mondială. Recentele decizii americane de modificare a taxelor vamale la unele produse importate din Europa, Canada și Mexic reprezintă o încălcare gravă a normelor Organizației Mondiale a Comerțului și vor genera un adevărat război comercial, în spirală. În acest fel „statul de drept mondial” va suferi. Dar și cei care nu au înțeles ce înseamnă „America first”.

În ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, am constatat că președintele Macron a mers la Sankt Petersburg pentru a se întâlni cu președintele Putin și pentru a „pedepsi” Rusia cu noi contracte, în valoare de  un miliard de euro. Și fără a-i cere acordul lui Cristian Preda…

Închisorile CIA. Grea problema cu valorile, principiile și statul de drept. Oricum, propun o modificare a codului nostru penal  pentru a-l pedepsi pe proprietarul apartamentului închiriat și nu pe  individul care și-a înjunghiat acolo o cunoștință.

Uneori afirm despre anumiți lideri români că au comportament de papagali. La ce mă refer? La faptul că rostesc cuvinte dictate de alții.

Bătălia pentru DNA. În continuare, nu se înțelege că este nevoie de reglementări  în zona parchetelor pentru a limita abuzurile. Schimbarea unei persoane nu va modifica fundamental lucrurile și nici mentalitatea celor 500 de procurori care au semnat scrisoarea în sprijinul „independenței justiției”. Va modifica, cel mult, competiția pentru prezidențiale.

Mie mi s-a părut interesantă ideea referendumului referitor la decizia Curții constituționale. De ce? Pentru că, pe baza unui astfel de precedent, dumneavoastră și simpatizanții mei din țară veți putea solicita un referendum pentru invalidarea hotărârii date de Livia Stanciu în dosarul „Trofeul calității”.

PS În timpul asta, „Bandă celor patru” complotează…”

 

 

 

Comentarii

loading...