13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAgenţi ruşi, inculpaţi pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat

Agenţi ruşi, inculpaţi pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat

Inculpaţii, toţi membri ai serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU), sunt acuzaţi că ”au conspirat în mod intenţionat (…) pentru a obţine acces neautorizat în calculatoarele unor persoane sau entităţi americane implicate în alegerile prezidenţiale americane, a fura documente din aceste calculatoare şi a organiza publicarea acestor documente pentru a se amesteca în alegeri”, indică actul de inculpare.

Anunţul Departamentului Justiţiei intervine cu trei zile înaintea întâlnirii pe care preşedintele american Donald Trump o va avea cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Helsinki, şi la care cei doi ar urma să abordeze şi acuzaţiile de ingerinţă a Rusiei.

Inculpările celor 12 ruşi au fost cerute de procurorul special Robert Mueller, care anchetează presupusa imixtiune rusă în alegerile câştigate de candidatul republican Donald Trump.

Moscova este acuzată că a orchestrat operaţiunile de piraterie informatică prin care au fost sustrase şi publicate mii de emailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat, bruind astfel mesajul candidatei Hillary Clinton.

Treisprezece cetăţeni ruşi şi trei firme din această ţară au fost deja inculpaţi de procurorul special, care i-a acuzat că au întreprins pe reţelele sociale o campanie de destabilizare a candidatei democrate înaintea scrutinului. Kremlinul a respins toate acuzaţiile.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă