Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ALDE, avertisment pentru Teodorovici, pe legile bugeului

ALDE, avertisment pentru Teodorovici, pe legile bugeului

Deputatul ALDE Varujan Vosganian i-a transmis ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, că parlamentarii acestei formaţiuni nu vor avea o "atitudine de sprijin necondiţionat" faţă de legea bugetului şi că aşteaptă ca premierul să prezinte investiţiile pentru Moldova.

George Dumitrescu 0 comentarii

"D-le Teodorovici, am făcut o interpelare către d-na Dăncilă, vă rog foarte mult să o luaţi în serios. Noi nu putem avea o atitudine de sprijin necondiţionat la legea bugetului. Am vorbit acolo de autostrada de la Ungheni la Târgu Mureş. Am vorbit de solicitarea ca d-na Dăncilă să vină într-unul din oraşele Moldovei să prezinte investiţiile pentru Moldova în anul viitor. Vă rog să luaţi foarte foarte în serios aceste solicitări ale parlamentarilor de Moldova şi să luaţi curs, pentru că noi, în primul rând, suntem obligaţi faţă de alegătorii noştri şi abia apoi faţă de partidele cu care suntem în coaliţie", a spus Vosganian.

El şi-a exprimat încrederea că bugetul pe anul viitor va avea programe de dezvoltare rurală şi se va concentra pe marile investiţii.

Totodată, în ceea ce priveşte moţiunea pe finanţe intitulată "Tripleta Dăncilă - Vâlcov - Teodorovici sugrumă administraţia publică din România", Vosganian a arătat că nu se poate spune că România nu a progresat în ultimii 30 de ani.

"Sunt de acord să acceptăm ideea că România este mult rămasă în urmă şi e firesc să fie aşa. Când Europa de Vest primea bani prin Planul Marshall, pe noi ne jefuia Uniunea Sovietică. Este un decalaj greu de acoperit. De aici însă şi până la a spune că România în ultimii 30 de ani nu a progresat, că noi trăim în evul mediu şi lăsând impresia că noi suntem blestemaţi să ne naştem şi să murim săraci şi că la noi nu se poate nimic şi că trăim într-o cultură cronică a sărăciei, nu sunt deloc de acord. Am condus compartimentul energiei mulţi ani. În România sunt 80.000 de case care n-au curent electric şi majoritatea lor sunt în cătune dispersate. Nu poţi să vii la microfon şi să spui că românii trăiesc în beznă ca acum 50 şi 500 de ani. De asemenea, reţeaua de gaze s-a extins foarte mult", a declarat Vosganian.

Parlamentarul ALDE a arătat că decalajul puterii de cumpărare dintre media europeană şi România s-a redus foarte mult începând cu anul 2005.

"Luaţi numai paritatea de cumpărare, adică decalajul dintre noi şi media europeană. În 2005 era 34%, acum a ajuns 66%, deci practic de la o treime faţă de media Uniunii Europene am ajuns la două treimi. Ăsta este un progres mare. Hai să ne mândrim şi cu ce avem, să nu ne lamentăm şi să aruncăm asupra noastră o impresie dezagreabilă.(...). Suntem la trei luni de la sfârşitul anului, aşteptăm o nouă rectificare şi sperăm că ceea ce a spus ministrul finanţelor să fie corect, şi anume că cheltuielile de data aceasta nu au mai fost asimetrice şi deficitul se datorează tocmai acestei nivelări a cheltuielilor lunare. În acelaşi timp vorbim de investiţii şi de satul românesc, nu se poate să nu invocăm planul naţional de dezvoltare locală, care a adus peste 6.000 de proiecte. Asta este ceva cu totul nou în România şi care sper eu, o să aducă un pachet minim de confort rural în satele din România", a mai spus Vosganian. 

Comentarii

loading...