Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ALDE despre ONG-uri: Apără interesele României sau ale lui Soros?

ALDE despre ONG-uri: Apără interesele României sau ale lui Soros?

Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, cere transparentizarea modului în care se fac finanţările către organizaţiile neguvernamentale, în condiţiile în care susţine că prin acestea s-a încercat slăbirea statului şi denigrarea României în Europa.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"Brandul de ţară al României construit de instituţiile de forţă în ultimii ani a fost cel al corupţiei. Statele europene se laudă cu elementele pozitive care le reprezintă, numai în România s-a desfăşurat o campanie prin care imaginea conturată ţării noastre era de cea mai coruptă ţară din Europa. Această campanie de denigrare a imaginii României a fost dusă de reprezentanţi politici de la cel mai înalt nivel din România, de reprezentanţi ai structurilor de forţă, dar şi de anumite asociaţii, fundaţii, ONG-uri care, pe hârtie, militau pentru statul de drept. Însă, sub munca asiduă a acestor persoane şi ONG-uri, în România s-a creat un sistem paralel de putere care începe azi să iasă la suprafaţă", spune Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, citează Mediafax.

Acesta precizează că există semne de întrebare cu privire la adevăratele obiective urmărite de "aşa-numiţi reprezentanţi ai societăţii civile" şi este amintit miliardarul George Soroş, cel despre care unele voci spuneau că s-ar afla în spatele unor mişcări de stradă de la Bucureşti.

"Ale cui interese le apără aceste organizaţii non-profit? Ale României sau pe cele ale unor persoane precum Soroş? Sunt mari semne de întrebare asupra încercării unor oameni ca George Soroş de a slăbi România prin susţinerea unor campanii de manipulare a opiniei publice şi acoperirea abuzurilor din justiţie. Articolul think-tank-ului american „The Capital Research Group” oferă noi dovezi despre modul în care persoane ca George Soroş se implicau în susţinerea unor campanii care aduceau grave deservicii României. Ce rezultă din articolul think-tank-ului este că cei finanţaţi de George Soroş prin diversele sale fundaţii sunt tocmai cei care denigrează România la Bruxelles şi cei care manipulează opinia publică din ţară. Aceste persoane şi-au făcut titlu de glorie din aşa-zisa luptă pentru apărarea statului de drept, în vreme ce scopul acţiunii lor era tocmai acela al slăbirii statului de drept şi al consolidării statului paralel, cel al instituţiilor de forţă", mai declară Gerea.

Consecinţă a celor menţionate, vicepreşedintele ALDE cere transparentizarea sistemului de fnanţare al ONG-urilor.

"Există o singură soluţie pentru ca aceste finanţări dubioase să nu mai aibă loc, iar aceasta este reprezentată de transparentizarea finantărilor primite de acele ONG-uri care îşi asumă un discurs politic manipulativ. Aşa cum partidele trebuie să îşi declare sursele de finanţare, la fel şi aceste ONG-uri care se declară luptători pentru binele României şi împotriva corupţiei ar trebui să dea dovadă de transparenţă", spune Andrei Gerea.

Comentarii

loading...