14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăALDE își stabilește noi priorități pe 28 august

ALDE își stabilește noi priorități pe 28 august

Potrivit surselor citate, în şedinţa Biroului Politic Executiv (BPEx) al ALDE se vor agrea „proiectele legislative pentru noua sesiune parlamentară” pe care formaţiunea le va susţine.

Printre proiectele pe care ALDE vrea să le promoveze în Parlament se află o Lege a lobby-ului, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

În şedinţa BPEx al ALDE va mai fi realizată o analiză a activităţii organizaţiilor judeţene ale partidului, au precizat sursele citate.

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru Medifax, că în perioada 29 august-2 septembrie, conducerea centrală a PSD, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, vor discuta la Neptun despre strategia partidului pentru anul 2019 când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale. Potrivit surselor social-democrate, la reuniunile PSD ar putea să participe şi o parte din liderii ALDE, conduşi de preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe 29 iulie 2017, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, declara, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că şi-ar dori ca noua Lege a lobby-ului să fie una a transparenţei şi crede că dacă la o discuţie nu s-ar ascunde telefoanele şi nu s-ar vorbi în şoaptă, întâlnirea poate fi de lobby.

Potrivit lui Viorel Ilie, Legea lobby-ului se află pe agenda publică, aceasta fiind cuprinsă în programul de guvernare. Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul spunea la acea vreme că avusese o serie de dezbateri pentru un viitor astfel de act normativ care ar îmbunătăţii activitatea de lobby.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă