20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăALDE rămâne fără un senator

ALDE rămâne fără un senator

Senatorul Scarlat Iriza a anunţat marţi, în plenul Senatului, că a demisionat din grupul ALDE şi va activa ca parlamentar neafiliat.

Întrebat de Mediafax care ar fi motivul deciziei sale, Scarlat Iriza a răspuns: “Din cauza lui Daniel Chiţoiu, secretar general al partidului, căruia domnul preşedinte Tăriceanu, pentru care am tot respectul pentru că este un gentleman, i-a dat toată puterea politică şi nu numai şi o exercită aşa cum crede el de cuviinţă şi mie nu-mi convine treaba asta”.

Iriza a explicat că Daniel Chiţoiu ia toate deciziile în partid fără a se consulta cu restul membrilor ALDE şi împarte cum vrea el posturile politice în cadrul formaţiunii. 

“Ia toate deciziile de unul singur. Toate posturile politice care s-au împărţit la ALDE, le-a împărţit Chiţoiu, fără consultare cu aproape nimeni şi, pe scurt, eu în judeţul Gorj nu am primit nimic. Eu cu cine muncesc dacă nu am primit nicio funcţie politică? Mă întreabă membri ALDE «dvs. ce faceţi acolo în Parlament? Nu vă luptaţi ca să ne daţi şi nouă un post de subprefect, de secretar de stat, de subsecretar de stat, de preşedinte, vicepreşedinte de CJ? Nimic. Zero.». De ce să mai stau eu? Adică eu muncesc să aduc votul la partid, Chiţoiu a candidat şi a luat 2.800 de voturi, eu am candidat şi am luat 10.000 de voturi şi să muncesc pentru Chiţoiu? Nu. Mai bine senator independent sau neafiliat”, a declarat Scarlat Iriza, pentru Mediafax.

Chestionat dacă a vorbit cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre acţiunile lui Daniel Chiţoiu în partid, Scarlat Iriza a răspuns: “Întrebat dacă a discutat despre aceste probleme cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Scarlat Iriza a răspuns: „I-am spus acum o lună că ceva este putred în ALDE vis a vis de Chiţoiu. Aceasta e buba partidului. Nu e numai opinia mea. Ceilalţi nu ies la atac pentru că efectiv le este frică de amândoi. Mie nu mi-e frică. Chiţoiu taie şi spânzură. El are pixul în mână. Domnul Tăriceanu mi-a spus că vorbeşte cu Chiţoiu. A trecut o lună şi nu a vorbit. Eu am mers mai departe şi mi-am dat demisia din partid pe 14 iunie. Am depus-o la sediul ALDE, cu număr de înregistrare. Acum mi-a dat demisia din grup.”

Întrebat de Mediafax dacă intenţionează să se alăture PSD, senatorul Scarlat Iriza a spus: “Nu ştiu. Deocamdată sunt neafiliat şi voi rămâne mai mult timp aşa.”

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă