19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăALDE schimbă majoritatea în Parlament într-un moment crucial

ALDE schimbă majoritatea în Parlament într-un moment crucial

 Totodată, ALDE precizează că nu intră în această „aventură politică” doar pentru ca PNL să mai obțină câteva procente.

„Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze și nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declarațiile prim-vicepreședintelui PNL cu privire la iminența alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate și îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziție, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puțin de o lună și jumătate? Asemenea declarații nu fac decât să determine companiile prezente în România să-și amâne investițiile și planurile de dezvoltare. Fiecare asemenea declarație nu face decât să alunge investitorii și să lipsească românii de noi locuri de muncă”, se arată în mesajul postat de ALDE pe Facebook.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu va intra „în asemenea aventuri politice” doar pentru ca PNL să ăși mărească electoratul.

„ALDE nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-și mai mărească cu câteva procente zestrea electorală. Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câștigat. Dacă prim-vicepreședintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experiență prin acțiuni teribiliste și instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluție, noi nu intrăm în asemenea joc”, a subliniat ALDE, pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a anunțat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susține un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

Liberalul a anunțat că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susține anticipatele.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare și i-a spus că susține organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în județul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni”.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă