ALDE vrea o acțiune penală împotriva premierului Orban pentru instigare la nerespectarea legii

ALDE vrea o acțiune penală împotriva premierului Orban pentru instigare la nerespectarea legii

ALDE va cere Parlamentului să iniţieze o acţiune penală împotriva premierului Orban sub acuzația de instigare la nerespectarea legilor, a anunțat, marţi, liderul ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Diac 0 comentarii

"Recomandarea lui Orban către populaţie de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituţiei. Această declaraţie nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără ruşine, al PNL-iştilor la justiţie. Iar atacul lor la orice instituţie care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Aşteptam o reacţie mai hotărâtă a CSM-ului, cum aş fi aşteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene", a anunțat, marți, senatorul Popescu Tăriceanu.

Drept urmare, "ALDE nu vrea să fie complice la năşirea unui mic dictator şi, în consecinţă, va propune ca Parlamentul, în baza art. 109, alin. 2, din Constituţie, privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor", a precizat președintele ALDE.

Comentarii

loading...