Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Politicienii au mers la vot. Ce gafă a comis Kelemen Hunor

Principalii politicieni ai României au mers să voteze, duminică, încă de la primele ore ale dimineții.

Mihai Diac 0 comentarii

Politicienii aflați în fruntea principalelor partide din România și-au exprimat votul, duminică, în primele ore de la deschiderea urnelor și au făcut scurte declarații chiar în fața secțiilor de votare.

Dintre aceste declarații, o surpriză a reprezentat-o cea a liderului UDMR, Kelemen Hunor, care este și candidat la funcția supremă în stat. Kelemen Hunor a avut o scurtă declarație, neutră, în limba română, apoi a avut și o declarație în limba maghiară - declarație care nu a fost tradusă în limba română. Gestul politicianului UDMR este surprinzător, în condițiile în care el candidează la funcția de președinte al României, iar limba națională a României este cea română.

Kelemen Hunor nu este primul politician din UDMR care candidează la Președinția României. La alte ediții ale alegerilor prezidențiale, candidații din UDMR au obținut, de regulă, un procent de voturi egal cu ponderea populației de etnie maghiară în totalul populației României, adică aproximativ 4 la sută.

Amintim că, pentru alegerile din anul 2019, dintre principalii candidați la Președinția României, doar trei au acceptat să participe la o dezbatere electorală în direct. Aceștia au fost Kelemen Hunor, Dan Barna și Theodor Paleologu. Dezbaterea a fost transmisă în ziua de joi, 7 noiembrie, de postul Europa FM.

Comentarii

loading...