15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAlegeri 2019. Cea mai bună prezență la vot este în Ilfov

Alegeri 2019. Cea mai bună prezență la vot este în Ilfov

UPDATE 13,00: La ora 13, cea mai mare prezență la vot (peste 25,7 la sută din numărul alegătorilor înscriși pe liste) se înregistra în județul Ilfov. Pe următoarele două locuri sunt județele Brașov și Cluj.

La polul opus, cea mai mică prezență la vot se înregistra în județul Satu Mare.

În București, cea mai bună prezență la vot este în Sectorul 1.

—————————————————

UPDATE 10,00: La ora 10,00, adică la trei ore de la deschiderea urnelor, județul cu prezența la vot cea mai numeroasă este Teleorman: 9,28 la sută. După cum se știe, o serie de politicieni foarte cunoscuți, inclusiv Viorica Dăncilă, care este candidat la alegerile prezidențiale, sunt originari din județul Teleorman.

——————————————————-

Peste un milion de români cu drept de vot trecuseră deja pe la urne, în mai puțin de trei ore de la deschiderea secțiilor de votare.

Pe teritoriul României, un procent de voturi ceva mai ridicat se înregistrează în mediul urban.

În București, cel mai mare procent al prezenței la vot se înregistrează în Sectorul 1.

Secțiile de vot din străinătate au fost deschise încă de vineri, iar până duminică la ora 10 dimineața, la secțiile din străinătate votaseră peste 320.000 de cetățeni români.

În ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, se desfășoară primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al României. Pe teritoriul României, secțiile de vot sunt deschise între orele 7,00 – 21,00.

Totuși, la aceste alegeri se aplică și o regulă nouă. Astfel, dacă duminică la ora 21 vor mai fi încă oameni la o secție de votare care încă n-au votat, programul acestei secții se poate prelungi, cel mult până duminică la ora 23,59.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă