5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăConsiliul Naţional al PNL. După ce reguli va fi ales viitorul președinte

Consiliul Naţional al PNL. După ce reguli va fi ales viitorul președinte

Duminică, 30 mai 2021, la București se desfășoară Consiliul Naţional al PNL, în care se discută și se vor aproba data Congresului PNL din acest an, precum și procedurile de alegeri pentru funcțiile de conducere din PNL.

Acum o săptămână, Biroul Executiv al PNL făcuse o serie de propuneri în acest sens, iar președintele în funcție, Ludovic Orban, anunțase care sunt ideile luate în calcul.

“Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a explicat Ludovic Orban.

Aceasta a precizat că va rămâne în funcția de președinte al PNL până la Congres și că va candida pentru un nou mandat de lider al partidului. Pe de altă parte, și premierul Florin Cîțu a spus că vrea să candideze la postul de președinte al PNL.

Acesta este contextul în care, în ultimele săptămâni, relațiile dintre Orban și Cîțu sunt tot mai reci.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă