Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

Consiliul Naţional al PNL. După ce reguli va fi ales viitorul președinte

Duminică, 30 mai 2021, se desfășoară Consiliul Naţional al PNL.

Mihai Diac 0 comentarii

Duminică, 30 mai 2021, la București se desfășoară Consiliul Naţional al PNL, în care se discută și se vor aproba data Congresului PNL din acest an, precum și procedurile de alegeri pentru funcțiile de conducere din PNL.

Acum o săptămână, Biroul Executiv al PNL făcuse o serie de propuneri în acest sens, iar președintele în funcție, Ludovic Orban, anunțase care sunt ideile luate în calcul.

"Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie - 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres", a explicat Ludovic Orban.

Aceasta a precizat că va rămâne în funcția de președinte al PNL până la Congres și că va candida pentru un nou mandat de lider al partidului. Pe de altă parte, și premierul Florin Cîțu a spus că vrea să candideze la postul de președinte al PNL.

Acesta este contextul în care, în ultimele săptămâni, relațiile dintre Orban și Cîțu sunt tot mai reci.

Comentarii

loading...