Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Candidații principali la alegerile prezidențiale (Sursa foto: Facebook)

Candidații principali la alegerile prezidențiale (Sursa foto: Facebook)

"Alegerile prezidențiale ar putea fi amânate din cauza problemelor cu listele de semnături"

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, este de părere că toate listele de semnături depuse de candidaţii la alegerile prezidenţiale ar trebui verificate de procurori, chiar dacă acest lucru ar putea duce inclusiv la amânarea alegerilor.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

BEC a sesizat Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care în urma verificărilor instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia, scrie știripesurse. Plângerea Biroului Electoral Central a fost înregistrată, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însă având în vedere că dosarul cuprinde un volum mare de documente, va fi preluat de Parchetul General.

Motivul pentru care nu toți candidaţii au fost reclamați este că aveau peste 200.000 de semnături fără probleme, suficiente pentru validarea candidaturii. Ce a fost în plus nu a mai fost verificat.

Augustin Zegrean a declarat, la Digi 24, că răspunderea o au atât cei care au strâns semnăturile, cât şi candidaţii, în calitate de beneficiari ai unor eventuale falsuri. Fostul preşedinte al CCR este de părere că procurorii ar trebui să verifice şi listele depuse de Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă sau Dan Barna.

"Este un caz fără precedent la alegerile prezidențiale. Răspunderea o au cei care au întocmit tabelele, dar și cei care le-au depus la BEC, a declarat fostul președinte al Curții Constituționale. Dacă pe toate listele au fost semnături cu suspiciuni de falsificare, toate ar trebui verificate de procurori. BEC este complice dacă nu sesizează parchetul privind toți candidații. De ce au depus atâtea semnături, ca să se umfle în pene. Trebuiau să depună 200.000 curate. Facem alegerile când avem semnături corecte", a declarat Zegrean.

Comentarii

loading...