13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAlin Nica avertizează: Timişoara poate pierde titlul de Capitală Europeană a Culturii

Alin Nica avertizează: Timişoara poate pierde titlul de Capitală Europeană a Culturii

Motivul principal: slaba finanțare a proiectului. Alin Nica a menţionat că în 2020, întrucât a fost pandemie, proiectul Timişoara Capitală Culturală a Europei în 2023 a primit doar 20% din banii prevăzuţi a fi alocaţi de Guvern, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş.

Astăzi, se desfășoară o şedinţă de urgenţă a fost convocată de Comisia Europeană, în cadrul căreia va fi evaluată situaţia, a anunțat Alin Nica, în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai precizat că încă de anul trecut a tras semnalul de alarmă asupra pericolului de blocare a proiectului.

Primăria, Consiliul Judeţean şi Ministerul Culturii nu şi-au ţinut angajamentele, a mai spus interlocutorul.

Liderul PNL Timiș a mai anunțat că imediat după ce a preluat mandatul de preşedinte al CJT, în noiembrie, “Consiliul Judeţean Timiş nu plătise niciun leu către Asociaţie, nici măcar cotizaţia.”

Am făcut demersuri că 750.000 lei să fie achitaţi”, a conchis Nica.

Acesta face apel la înțelegere și la înlăturarea orgoliilor pentru o punere de acord de susținere a proiectului  Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

“Aşteptăm o decizie a Primăriei Timişoara în privinţa a ceea ce se doreşte: să se înfiinţeze o nouă structură, acel centru de proiecte sau se doreşte altceva. Nu ştiu cât mai putem aştepta. Noi ne reactivăm angajamentul de a fi parteneri în acest proiect”, a mai precizat Alin Nica.
În prezent, Asociaţia TM2021 pierde oameni, oameni de calitate, şi, dacă nu avem coerentă să ducem acest proiect la bun sfârşit… e o pierdere capitală”, a conchis Alin Nica, preşedintele CJ Timiş.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă