13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Alin Nica îi aduce lui Dominic Fritz bani de la guvern, dar îl atenționează cum îi cheltuie

Pe lângă arierate a mai apărut și nevoia de achiziția de certificate verzi. Deși nu e de competența Consiliului Județean, Alin Nica a sărit în ajutorul Primăriei Timișoara, Dominic Fritz, punând o vorbă bună la guvern.
Cererea de 45 de milioane de lei a fost admisă de executiv.
”Banii vor veni în contextul în care Primăria municipiului trebuie să cumpere certificatele verzi pentru Colterm, adică să se achite de obligațiile care îi revin prin lege din cauza faptului că poluează. Astăzi am semnat și am susținut alocarea banilor de la Guvern, însă trebuie să se înțeleagă la nivelul administrației municipiului că principiul mâinii întinse pentru a primi de la București nu poate funcționa la nesfârșit. Sper că banii obținuți de la Guvern vor fi cheltuiți înțelept, pentru bunăstarea timișorenilor și nu pentru a acoperi deficiențe de management sau alte incapacități,”a scris Alin Nica pe pagina sa de facebook.
De asemenea, liderul PNL îi muștruluiește pe cei din Primăria orașului Timișoara pentru că nu au venit cu nicio soluție de salvare a Colterm.
Ultima informație publică apărută e legată de adjudecarea celui mai scump serviciu juridic de către Colterm. Comisia de evaluare a fost formată din viceprimarul Ruben Lațcău (USR-PLUS), care a fost și președinte, administratorul public Matei Creiveanu, Steliana Stanciu, directorul Direcției Economice, și Mihaela Dumitru, șeful Biroului Contencios.
Recent, un alt scandal a fost legat de desemnarea unui nou manager al Colterm.
Bogdan Nanu, noul director general al Colterm SA, sprijinit în această funcție de primarul Dominic Fritz, a fost condamnat penal pentru infracțiuni financiare, a dezvăluit, recent, Renasterea.ro. 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă