Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alina  Gorghiu, despre excluderea lui Daniel Zamfir: „Sper să nu se concretizeze”

Alina Gorghiu, despre excluderea lui Daniel Zamfir: „Sper să nu se concretizeze”

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că nu a susţinut excluderea lui Daniel Zamfir din partid, exprimându-şi speranţa că această propunere nu se va concretiza la Consiliul Naţional.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"Am avut o poziţie, alta decât aceea pe care preşedintele partidului a avut-o. (...) Nu ne mai putem permite să pierdem (parlamentari - n.r.). Ieri, ştiţi, că şi-a dat demisia un deputat, noi la Senat l-am pierdut pe domnul Chiţac acum câteva luni. Este destul de neplăcut să pierzi parlamentari în condiţiile în care Opoziţia se face cu reprezentare în Parlament, cu măsuri pe care parlamentarii le adoptă. Cred că au fost greşeli, stângăcii de ambele părţi, pentru că s-a ajuns în acest moment.

Mizez pe o decizie înţeleaptă la Consiliul Naţional, adică sper ca această propunere să nu se concretizeze în forul care ia decizia. (...)

Nu încurajez pe nimeni să atace partidul în public, dar nu cred că este deloc oportun să ne separăm de profile puternice din Senat sau Camera Deputaţilor, pentru că sunt anumite divergenţe de opinii pe proiecte de legi", a spus Gorghiu, după Biroul Executiv al PNL.

Ea a amintit că a semnat o parte dintre proiectele de lege iniţiate de Zamfir. Gorghiu a arătat şi că a propus o ierarhizare a sancţiunilor în cadrul Biroului Executiv.

"Am semnat o parte din acele proiecte de legi. 70% dintre senatori le-am semnat, sunt vreo patru deputaţi care au semnat acele proiecte de legi. Cred, în continuare, că sunt nişte proiecte de legi benefice.

Decizia partidului a fost alta şi am să o respect, dar nu am cum să nu spun că nu împărtăşesc punctul de vedere, astăzi, al majorităţii şi am făcut un apel la o ierarhizare a sancţiunilor, excluderea fiind apogeul în materie de sancţiuni şi îmi doresc ca, până la Consiliul Naţional, oricând va convoca conducerea acel Consiliu Naţional, să existe o cumpănire serioasă privitor la o speţă sau alta. Cred că este mai puţin relevant numele parlamentarului, cred că în sine principiile ar trebui să primeze", a adăugat senatorul PNL.

Biroul Executiv al PNL a votat, miercuri, excluderea senatorului Daniel Zamfir din partid la propunerea preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban. Decizia finală aparţine Consiliul Naţional al PNL, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...