7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăAlina Gorghiu, despre excluderea lui Daniel Zamfir: „Sper să nu se...

Alina Gorghiu, despre excluderea lui Daniel Zamfir: „Sper să nu se concretizeze”

“Am avut o poziţie, alta decât aceea pe care preşedintele partidului a avut-o. (…) Nu ne mai putem permite să pierdem (parlamentari – n.r.). Ieri, ştiţi, că şi-a dat demisia un deputat, noi la Senat l-am pierdut pe domnul Chiţac acum câteva luni. Este destul de neplăcut să pierzi parlamentari în condiţiile în care Opoziţia se face cu reprezentare în Parlament, cu măsuri pe care parlamentarii le adoptă. Cred că au fost greşeli, stângăcii de ambele părţi, pentru că s-a ajuns în acest moment.

Mizez pe o decizie înţeleaptă la Consiliul Naţional, adică sper ca această propunere să nu se concretizeze în forul care ia decizia. (…)

Nu încurajez pe nimeni să atace partidul în public, dar nu cred că este deloc oportun să ne separăm de profile puternice din Senat sau Camera Deputaţilor, pentru că sunt anumite divergenţe de opinii pe proiecte de legi”, a spus Gorghiu, după Biroul Executiv al PNL.

Ea a amintit că a semnat o parte dintre proiectele de lege iniţiate de Zamfir. Gorghiu a arătat şi că a propus o ierarhizare a sancţiunilor în cadrul Biroului Executiv.

“Am semnat o parte din acele proiecte de legi. 70% dintre senatori le-am semnat, sunt vreo patru deputaţi care au semnat acele proiecte de legi. Cred, în continuare, că sunt nişte proiecte de legi benefice.

Decizia partidului a fost alta şi am să o respect, dar nu am cum să nu spun că nu împărtăşesc punctul de vedere, astăzi, al majorităţii şi am făcut un apel la o ierarhizare a sancţiunilor, excluderea fiind apogeul în materie de sancţiuni şi îmi doresc ca, până la Consiliul Naţional, oricând va convoca conducerea acel Consiliu Naţional, să existe o cumpănire serioasă privitor la o speţă sau alta. Cred că este mai puţin relevant numele parlamentarului, cred că în sine principiile ar trebui să primeze”, a adăugat senatorul PNL.

Biroul Executiv al PNL a votat, miercuri, excluderea senatorului Daniel Zamfir din partid la propunerea preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban. Decizia finală aparţine Consiliul Naţional al PNL, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă