Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amendamente PNL la proiectul de buget pe 2019

Amendamente PNL la proiectul de buget pe 2019

PNL va depune mai multe amendamente la proiectul de buget pe 2019, preşedintele partidului, Ludovic Orban, precizând că liberalii vor susţine, la dezbaterea din Parlament, reducerea subvenţiilor acordate partidelor politice.

George Dumitrescu 0 comentarii

"Nu avem nevoie de o astfel de finanţare. Cu siguranţă vom analiza un amendament de reducere a alocărilor pentru partide. Întrebaţi partidele de guvernământ. Nu noi am solicitat lucrul acesta. Nu noi am luat decizia, nu noi am solicitat, să nu cumva să identificaţi vreo răspundere pentru creşterea alocărilor pentru partide la noi. De altfel, veţi vedea la proiectul de buget că noi vom susţine reducerea acestor sume alocate către partide", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a prezentat mai multe amendamente pe care liberalii le vor depune la proiectul de buget, menţionând, între acestea, burse şi dotarea şcolilor profesionale, generalizarea programului after school, masa diversificată în şcoli, creşterea sumelor alocate pentru medicina generală.

"Un alt amendament pe care considerăm că ar trebui să îl adopte Parlamentul se referă la construirea spitalelor regionale. Este un întreg foileton în legătură cu sumele care ar fi trebuit să le atragă România de la UE pentru finanţarea spitalelor la Craiova, Cluj şi Iaşi. În privinţa domeniului administraţiei, este foarte important ca aceste cheltuieli cu asistenţa socială să fie decontate 90 la sută de Guvern, de bugetul central, aşa cum se întâmplă acum", a adăugat Vîlceanu.

Deputatul liberal a mai spus că PNL susţine şi înfiinţarea unui fond pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, dar şi finanţarea proiectelor de infrastructură: autostrada Unirii, autostrăzile Sibiu - Piteşti, Comarnic - Braşov, centura Bucureştiului, drumul expres Piteşti - Craiova.

În privinţa pensiilor, este foarte important ca pensionarilor să nu li se taie dreptul prevăzut în lege, pensiile trebuiau indexate cu 9 la sută începând cu 1 ianuarie, a mai spus Vîlceanu.

Comentarii

loading...