16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăAmendamentele la legea bugetului au fost respinse. Programul s-a prelungit până la...

Amendamentele la legea bugetului au fost respinse. Programul s-a prelungit până la 2 dimineața

Printre amendamentele respinse se află și cel referitor la dublarea alocaţiilor, susţinut de senatorul PSD Gabriela Firea.

„Doriţi să transmiteţi tuturor mamelor din România că sunteţi alături de ele şi că vă menţineţi toate promisiunile din campania electorală. (…) Haideţi să ascultăm foarte pe scurt ce spuneau colegii dumneavoastră despre alocaţii când erau în Opoziţie (…) Vă cer să aprobaţi aplicarea legii”, a afirmat Gabriela Firea, care a prezentat o înregistrare cu declaraţii ale Ralucăi Turcan şi ale lui Robert Sighiartău pe tema alocaţiilor.

„Vorbiţi numai pe lângă”, i-a replicat Ludovic Orban, cel care conduce şedinţa.

Parlamentarii au respins cu 227 de voturi ”împotrivă”, 183 ”pentru” şi 2 abţineri amendamentul susţinut de Gabriela Firea.

Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, a solicitat retrimiterea la comisii a raportului pe proiectul de buget, ca să fie introdus un amendament prin care să se dea vouchere copiilor din banii alocați pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a explicat Alfred Simonis, în plenul reunit de luni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a transmis PSD că nu are dreptul să solicite retrimiterea la comisie pentru că acest amendament nu a fost formulat în cadrul dezbaterilor din comisii.

Dezbaterile continuă, iar parlamentarii au votat prelungirea programului până la ora 2 dimineața. Alfred Simonis a cerut prelungirea până la 7 dimineața, însă aceasta nu a fost supusă la vot. El a cerut ca măcar câteva amendamente ale opoziției să fie admise, spunând că în cazul în care se continuă respingerea pe bandă rulantă este vorba despre o mimare a democrației. 

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă